Betaalbare zorgverzekering kiezen voor 2019

De best betaalbare zorgverzekering vinden

Betaalbare zorgverzekeringHoge vaste kosten, daar houdt natuurlijk niemand van. Nu stijgt de zorgpremie ook nog jaarlijks, dus is het belangrijk om kritisch te kijken welke verzekering je kiest. Je kunt besparen op de vaste kosten door slim om te gaan met je zorgverzekering. Zo bespaar je geld maar ben je er niet slechter door verzekerd. In dit artikel lees je een paar tips die je kunnen helpen te besparen op de zorgverzekering.

1.     Bespaar op je basisverzekering

De premie voor de basisverzekering is vastgesteld door de overheid. Deze kun je niet wijzigen door andere zorg te kiezen maar wel door je eigen risico te bepalen. Standaard betaal je € 385,- eigen risico als je wat overkomt. Dit kun je omhoog zetten naar € 885,- per jaar. Doordat je een hoger risico  hebt daalt wel de maandelijkse premie. Hierdoor bespaar je per jaar tot € 276,- als je niets overkomt. Let hierbij wel op dat als je wat overkomt je zelf wel € 885,- moet betalen. Daarom is het verstandig het geld wat je bespaart apart te zetten op je spaarrekening.

2.     Slim omgaan met de aanvullende verzekering

Veel Nederlanders zijn aanvullend verzekerd voor verschillende zaken. Denk hierbij aan een tandverzekering of fysiotherapie. Allereerst moet je jezelf afvragen of je niet verzekerd bent voor zorg waarvan je geen gebruik maakt. Is dit niet het geval, dan is het slim om te checken of je wel genoeg gebruik maakt van de zorg om hier maandelijks een bedrag voor opzij te zetten. Neem bijvoorbeeld de tandverzekering. Als je alleen jaarlijks of halfjaarlijks voor een consult gaat, kun je de tandartskosten beter niet meeverzekeren. De premie overtreft de kosten van de tandarts in dat geval.

* Ga je vaker naar de tandarts voor een grotere ingreep? Bekijk dan welke aanvullende verzekering voor jou het beste past.

3.     Vergelijk en stap over

Door jaarlijks over te stappen van verzekeraar blijf je gebruik maken van het scherpste aanbod. Hierdoor scheelt dit je al behoorlijk wat centen per maand. Overstappen kan eenvoudig via een vergelijkingssite voor het vergelijken van je zorgverzekering. Op bijvoorbeeld Poliswijzer.nl kun je snel en eenvoudig je zorgverzkering vergelijken en overstappen zodat je gebruik maakt van het voordeligste tarief.

4.     Kinderen meeverzekeren

Minderjarige kinderen moeten worden meeverzekerd op de polis van de ouders. Op welke polis de kinderen meeverzekerd worden is aan de ouders. Heeft één van de ouders een uitgebreidere dekking in de zorgverzekering? Dan is het verstandig om je kinderen op deze polis mee te verzekeren zodat ze de ruimste dekking hebben.

5. Let op je eigen zorgbehoefte

Bij het kiezen van een zorgverzekering is het belangrijk dat je let op de premie en op de dekking die de verzekering biedt. Je kiest de zorgverzekering die het beste aansluit op jouw zorgbehoefte. Hierdoor komen partners vaak niet bij dezelfde verzekeraar terecht. Jij gaat bijvoorbeeld bevallen in het nieuwe verzekeringsjaar en wenst op dat gebied de beste kwaliteit. En je partner heeft wellicht alleen fysiotherapie nodig. Ook bij het meeverzekeren van de kinderen zijn de polisvoorwaarden doorslaggevend. Zo hoef je niet alles voor iedereen te verzekeren en dat scheelt kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.