Zomerkleding voor je werk. Wat trek je aan als het warm is?

ZomerkledingAls je gaat solliciteren is het altijd een kleine gok wat de beste kleding is om aan te trekken. Kies vooral iets waarin jij je gemakkelijk voelt. Dof je niet al te veel op als dat niet je gewoonte is en houd het dicht bij jezelf. Verzorg je haren en nagels netjes en kleed je niet te sexy of te casual. De eerste indruk is belangrijk en mag best bij jouw kledingkast passen. In de winter is dat voor de meeste mensen best gemakkelijk. Een jasje of colbert geeft al snel een nette uitstraling. Maar wat als het zo warm is dat de mussen dood van het dak vallen? Zomerkleding voor naar het werk is vaak wat lastiger. Hoe kleed je je dan netjes voor je werk of voor een sollicitatie?

De eerste indruk en daarna

Voor een sollicitatie gesprek kun je bij warm weer nog steeds een jasje aantrekken in de hoop dat er airco is op het kantoor waar je afspreekt. Voor mannen zijn nette overhemden al snel goed. Maar voor vrouwen is het vaak wat lastiger. Als je een jurkje aantrekt, hoe bloot mag dat dan zijn? Dat hangt natuurlijk af van het soort bedrijf waar je gaat werken. Is het een advocatenkantoor? Verschijn dan liever niet in een vrolijke zomerkleding zoals een katoenen jurk met bloemenprint. Trek liever een nette rok met een blouse aan. En als je het echt netjes wilt doen, zijn zelfs dunne panty’s een must. Al is het dertig graden. Zomerkleding vinden die past bij de cultuur van het bedrijf, vraagt wel om aandacht.

Zomerkleding en de cultuur binnen bedrijven

Kijk bij een eerste kennismaking binnen een bedrijf goed naar welke kleding anderen dragen. Je kunt dan inschatten hoe netjes je voortaan op je werk wilt verschijnen. Open zomerjurkjes met veel bloot zijn vaak niet geschikt. Zeker als je in contact bent met klanten en een representatieve functie hebt, is een zekere mate van ingetogenheid wel gewenst. Als je toch een luchtig jurkje aan wilt trekken, kies er dan een met een kort mouwtje in een bedekte kleur. Draag geen slippers, maar eventueel een open sandaal met een hakje. En koop een paar dunne korte vestjes van een mooi materiaal als zijde of een jasje van linnen of katoen. Kleur, vorm en materiaal kunnen er voor zorgen dat een luchtig zomerjurkje er toch netjes uitziet. Je kunt dat ook versterken met mooie sieraden en nette schoenen. En natuurlijk moet het allemaal nog steeds bij jou passen. Trek er dus lekker wat tijd voor uit om jezelf op de juiste manier te laten zien. Dat geeft je zelfvertrouwen en dat straal je dan ook uit op de werkvloer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.