Flexibel werken met je smartphone

Het valt natuurlijk niet altijd mee om een goede moeder te zijn. Experts weten ons gelukkig te vertellen dat de perfecte moeder niet bestaat en iedereen haar eigen stijl van moederschap heeft. Wel zijn er vele boeken volgeschreven met tips en handleidingen om een zo goed mogelijke moeder te zijn. Wat hierin telkens terugkomt, is dat het heel belangrijk is om je niet gek te laten maken door wat anderen van jou zullen vinden, maar vooral je eigen pad te trekken en dicht bij jezelf te blijven. Vergeet hiernaast niet om af en toe eens goed te ontspannen. Moederen en werken kost namelijk veel energie. Dus onderneem af en toe een leuke activiteit met je partner en ga shoppen met je vriendinnen. Lekker cosmetica of die ene fijne jurk kopen, waar jij je zo goed in voelt. Ook een smartphone is een aankoop die jou als moeder een boel plezier kan opleveren.

Waarom een smartphone?
Een smartphone is geen goedkope aankoop. Zodra je er echter eentje hebt kan je je eigenlijk niet meer voorstellen hoe je het ooit zonder hebt kunnen doen. Je kunt er mee bellen, dat is duidelijk. Maar een smartphone is voor nog veel meer andere dingen nuttig. Zo kun je hem inzetten voor sociale media en hem gebruiken als agenda en fototoestel.

Bijkletsen met vriendinnen
Als werkende moeder heb je niet heel veel tijd om leuke dingen te doen. De spaarzame vrije tijd die je hebt, ga je natuurlijk graag een dagje of een avondje uit met je vriendinnen. Met je smartphone kun je de voorpret alvast samen delen via de social media zoals facebook. Je kunt hier een pagina of bericht aanmaken waarop jullie alvast bijkletsen, plannen maken en afspreken waar en wanneer jullie elkaar zien. Na een geweldige dag of avond uit kun je de foto’s en verhalen hier ook weer kwijt, zo kan het nagenieten nog weken duren.

Plan je tijd in met je smartphone
Als werkende moeder hebben de woorden ‘moe’ en ‘druk’ een heel nieuwe betekenis voor je gekregen. Voorheen was je natuurlijk wel eens moe van een feestje, een drukke dag op het werk of een kort nachtje. Als moeder slaap je bijna elke nacht minder dan je eigenlijk zou willen. En dat jaar na jaar achter elkaar. Door zwangerschap, bevalling en borstvoeding heb je eigenlijk voor het eerst echt door wat ‘moe zijn’ nu precies betekent. Het is daarom nu, meer dan ooit, van belang om goed naar je lichaam te luisteren en je rust te pakken waar dat kan. Dit vereist een strakke planning, want je wilt naast je werk en zorgen voor je kind natuurlijk ook je sociale verplichtingen nakomen. Plan je tijd dus effectief in. Je smartphone kan hier van grote hulp zijn. Zet al je taken en to-do lijstjes in de agenda van je smartphone en je weet altijd precies waar je aan toe bent. Je hebt je smartphone altijd op zak dus je kunt stap voor stap de dag door komen, zonder hierbij jezelf voorbij te lopen. Voor de meeste soorten smartphones zijn accessoires verkrijgbaar waarmee je programma’s zoals je agenda nog beter te bedienen. Zo zijn er voor de iPhone talloze nuttige accessoires zoals een touch handschoen en stylus pennen. Er zijn uiteraard ook voor andere telefoonmerken handige accessoires verkrijgbaar.

De mooiste filmpjes en foto’s met je smartphone
Groot voordeel van smartphones zijn de geweldige camera’s waarmee vooral de nieuwere modellen zijn uitgerust. Je hebt hierbij eigenlijk geen gewone camera meer nodig. En het mooie van je smartphone is ook nog eens dat je hem eigenlijk altijd bij je hebt. Zo kun je ook op de meest onverwachte momenten mooie foto’s en filmpjes maken van je kindje. Deze kun je vervolgens met één druk op de knop delen met familie en vrienden. Vooral bij de wat nieuwere toestellen is het belangrijk om je camera, en de rest van de telefoon, goed te beschermen tegen schade. Door alle moderne techniek in smartphones kan één enkele val namelijk al fataal zijn. Gebruik daarom beschermhoesjes om dit te voorkomen. Met een hoesje bescherm je je kostbare toestel en, heel leuk, geef je hem ook nog eens een fraai uiterlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.