Fulltime baan kan ook parttime

Van fulltime via parttime naar anytime
74% van de parttimers vindt dat hun laatste fulltime baan ook parttime ingevuld had kunnen worden. Dit blijkt uit het recent uitgevoerd Nationaal Parttime Onderzoek dat www.Parttimecarrière.nl hield onder 744 hoger opgeleide parttimers.

Diversiteit
René van Dalen, mede-oprichter van Parttimecarrière: “Diversiteit op hoger niveau staat bij veel werkgevers op de strategische agenda. Het dilemma is vaak dat deze banen volgens veel werkgevers niet parttime in te vullen zijn. Uit het onderzoek blijkt dat werknemers daar een andere mening over hebben en dat parttime werken vaak wel degelijk mogelijk is binnen fulltime functies.

Anytime, Anywhere
Werkgevers denken nog te  vaak vanuit aanwezigheid en beschikbaarheid. Parttimers denken liever in termen als “anytime” en “anywhere”. Vooral bij functies waar het erom gaat dat het werk op tijd af is en niet waar en wanneer dit werk gedaan wordt is dit een goed alternatief. Van onze 6000 kandidaten is 60% vrouw met kinderen en een partner die fulltime werkt. Wat wij veel horen is dat ze op woensdagmiddag om 12:15 uur op het schoolplein willen staan, maar dat ze vervolgens wel degelijk bereid zijn om ’s avonds weer aan het werk te gaan. Dit wordt wordt bevestigd door het onderzoek, waaruit blijkt dat slechts 4,4% niet bereid is om buiten de contracturen te werken.”

Kinderen belangrijk, salaris minder belangrijk
79% van de ondervraagden geeft kinderen aan als belangrijkste factor voor de parttime wens. Voor 13% is dit studie.
De belangrijkste criteria bij de keuze van werk zijn:
1. Leuk en afwisselend werk
2. Uitdaging binnen het werk
3. Passende werktijden
4. Salaris
5. Korte reisafstand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.