Nieuwe baan? Vier sollicitatietips waar je echt wat aan hebt

nieuwe baanAl die standaard sollicitatietips kennen we nu wel. Hoe je een brief schrijft, welke sterktes je vooral moet benadrukken en wat je moet aantrekken. Deze vier tips helpen je in de zoektocht naar een baan en met de voorbereiding op een gesprek. We gaan ervoor!

Nieuwe baan? Download sollicitatie-apps

Vind de juiste vacature met solliciatie-apps zoals Otso en JobTalk. Met een simpele swipe geef je aan of je een werkgever of vacature wel of niet ziet zitten. Het bedrijf in kwestie doet hetzelfde, maar dan met jouw profiel. Is er een match? Dan gaan jullie met elkaar in gesprek via de chat. Het is eigenlijk net Tinder, maar dan geschikt voor een heel ander soort relatie.

Bezoek een specialistisch recruitmentbureau

Een regulier uitzendbureau richt zich op veel verschillende branches. Zoek je iets specifieks in de media of in de zorg? Stap dan naar een specialistisch recruitmentbureau. Deze kantoren hebben ervaring in de branche en weten precies hoe het overal werkt. Bovendien zijn deze mensen beter op de hoogte van wat jij met jouw expertises allemaal kunt. Vakmensen voor vakmensen, zeg maar.

Bezoek netwerkborrels

Er worden steeds vaker interessante netwerkborrels gehouden. In elke stad is er wel een café die op vrijdagmiddag zijn tent beschikbaar stelt. Stap uit je comfort zone en neem een kijkje! Presentatie is van belang, dus trek iets aan waar je zowel comfortabel als zakelijk in bent. Business casual dus. Het is op zo’n bijeenkomst niet gek om een vreemde aan te spreken. Er komen altijd wel mensen die de juiste connecties hebben of misschien zelfs op zoek zijn naar iemand met jouw expertises. Het fijne aan deze borrels is dat er absoluut geen druk ligt en de sfeer ontspannen is.

Bereid je voor op je gesprekspartner

Heb je een gesprek met een man of een vrouw? Je vraagt je waarschijnlijk af waarom deze vraag wordt gesteld. De manier waarop je antwoord geeft op vragen tijdens een sollicitatiegesprek, kun je laten afhangen van het feit of je gesprekspartner een man of een vrouw is. Mannen zijn meer resultaatgericht. Praat daarom vooral over feiten en concrete resultaten. Vrouwen horen liever iets over het werkproces. Praat over jouw rol in het team en de samenwerking met collega’s. Het is slim om het LinkedIn-profiel van je gesprekspartner van te voren te checken.

En tot slot: laat je nooit tegenhouden en solliciteer op elke baan waarvan jij denkt dat die bij jou past. Overtuiging is kracht!

 

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.