Werknemers willen meer invloed op werktijden

AMSTERDAM -Een merendeel van de werknemers (65 procent) wil meer invloed op hun werktijden. Zo hopen zij werk en privé beter te kunnen combineren.
Dat blijkt uit onderzoek van Kenniscentrum Werk & Vervoer. “Een flexibele kantoorinrichting is voor veel bedrijven een heel concrete stap richting nieuw werken. Maar meer invloed op werktijden is minstens zo belangrijk”, aldus Karlien Haak, projectleider van het Kenniscentrum. Werknemers verwachten door meer invloed in werktijden vooral een betere werk-privé-balans, hogere productiviteit en files te vermijden.

Sociale druk
Nadelen van flexibele werktijden zijn er ook. Een deel (21 procent) van de werknemers vindt het lastig om grenzen te stellen in het werk. “De meeste werknemers nemen graag verantwoordelijkheid, maar uit loyaliteit of onder sociale druk gaan ze soms te lang door”, aldus Haak.

Het Kenniscentrum voerde het onderzoek uit onder tienduizend werknemers, zowel kantoorpersoneel als uitvoerders zoals monteurs en verpleegkundigen. De onderzoekers hopen dat vakbeweging en ondernemingsraden aan de slag gaan met de onderzoeksresultaten.

(Bron: Nu.nl 2012)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.