Ontspannen bij een drukke baan? Dit kun je doen!

ontspannenEen drukke baan is vaak leuk, maar ook alles behalve ontspannend. Regelmatig ontspannen is daarom erg belangrijk. Dit kan op verschillende manieren. De één vindt ontspanning in een hobby, de ander in een sport. Ook helemaal niks hoeven kan ontspannend zijn. In deze blog lees je hoe je eenvoudig kunt ontspannen als je een drukke baan hebt.

Fietsen door de natuur

Van fietsen is nog nooit iemand slechter geworden, sterker nog het zorgt ervoor dat je lichaam fit blijft en de nodige beweging krijgt. Het is gezond en daarnaast ontspannend. Denk er eens over na om een race fiets te kopen. Stap op de fiets en geniet van de natuur om je heen. Kijk naar de schaapjes, koeien en paarden in de wei en laat de wind heerlijk door je haren gaan. Wil je echt ontspannen? Pak dan de racefiets naar je werk en laat de auto voortaan staan.

Heerlijk hobbyen of sporten

Door in je vrije tijd met andere dingen als je werkzaamheden bezig te zijn kun je jouw gedachten even heerlijk verzetten. Zoek een leuke hobby of een passende sport, waar jij rust in kan vinden. Is die hobby breien? Helemaal prima. Zit je graag drie dagen per week in de sportschool? Ook helemaal prima. Zoek een hobby of een sport die jij leuk vindt en waar jij veel plezier aan beleeft. Je zult merken dat dit ontspannend werkt en dat je ernaar uitkijkt om hier na een lange werkdag mee bezig te gaan.
Gewoon relaxen

Ontspannen door niets te doen

Naast het doen van ontspannende activiteiten werkt het soms ook heel ontspannend om in je vrije tijd even niks te hoeven. Gewoon relaxen. Heb je zin om op zondag een film op Netflix te kijken? Voel je dan niet schuldig en kijk die film. Heerlijk luieren in het weekend kan namelijk ook erg ontspannend werken. Geef jezelf dus ruimte om dit te doen als je daar zin in hebt. Ben je op zoek naar een leuke film? In de top 100 Netflix filmlijst, vindt je genoeg inspiratie.

Middagwandeling maken

wandelenNaast ontspannen in je vrije tijd, kun je ook onder werktijd ontspannen. Vrijwel iedereen heeft middagpauze, vooral als je kantoorwerk doet. Dit halfuurtje leent zich uitstekend voor een fijne middagwandeling. Door even buiten te lopen vang je twee vliegen in één klap: je lichaam krijgt beweging en je kunt even heerlijk je gedachten verzetten. Dat werkt super ontspannend en kost geen extra moeite. Vanaf nu weet jij wat je in de middagpauze kunt gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.