Deze apps heb jij nodig als je werk gaat zoeken

Deze apps zijn handig als je werk zoekt

deze appsEr zijn tegenwoordig veel hulpmiddelen voor het vinden van een geschikte baan. Alleen komen we altijd weer op dezelfde websites terecht, lezen we dezelfde tips of vragen we aan dezelfde mensen advies. Wist je dat er ook heel veel zinvolle apps bestaan speciaal voor mensen die werk zoeken? Je kunt deze apps downloaden via je smartphone. Zorg voor een telefoon met genoeg geheugen, want je wilt ze allemaal!

  1. banen.nl

Voordat je gaat solliciteren moet je natuurlijk eerst een leuke vacature tegenkomen waarop je wilt solliciteren. Deze app geeft je een verzameling van alle vacature-apps. Nooit meer alle websites en apps afstruinen dus, maar alles in 1 met banen.nl op je telefoon. En de app is gratis! – Android.

  1. De sollicitatie-app

Deze app helpt je met allerlei dingen zoals het goed opmaken van een CV, het schrijven van een goede motivatiebrief en tips over de voorbereiding van je gesprek. En nog veel meer. Deze app is onmisbaar in dit lijstje en is voor elk stadium van je sollicitatiefase handig. Je betaalt een klein bedrag van €1,79 voor deze app. – iOS.

  1. OTSO

Een beetje klaar met solliciteren op de oude manier? Dan is OTSO precies wat voor jou. OTSO is een app waarmee jij kan kiezen op welke vacature je wilt solliciteren. Het werkt een beetje hetzelfde als Tinder. Vind jij een bedrijf leuk? Swipe dan naar rechts. Niet leuk? Naar links. Het bedrijf kan hetzelfde doen. Hebben jullie elkaar dan ‘geliked’, dan zijn jullie een match! En dan solliciteren maar. – Android, iOS.

  1. Linkedin Job Search

LinkedIn kennen we allemaal wel: hét social media kanaal als het om connecties, werken en werkzoekenden gaat. LinkedIn heeft nu een nieuwe app: LinkedIn Job Search. Het biedt je een makkelijk sollicitatieproces aan door het gebruik van je LinkedIn-profiel. Maar toch staat de app los van het normale LinkedIn omdat het solliciteren privé is: je netwerk wordt niet op de hoogte gesteld van jouw gebruik van de app. Dus, pak je iPhone en downloaden maar! – Android, iOS.

  1. Loopbaan-check

Heb je al een baan maar twijfel je toch een beetje of je op de goede plek zit? Beantwoord dan door middel van de Loopbaan-check app een aantal vragen. Hierop volgt een advies en daarnaast worden er extra tips gegeven. Dit kunnen sollicitatietips zijn maar het kan ook een opleidingsadvies zijn. Nieuwsgierig wat jouw advies is? Deze app is gratis, dus bekijk het snel! – iOS.

Apps voor als je werk hebt gevonden

Hopelijk heb je met dit lijstje weer een aantal apps toegevoegd op je nieuwe iPhone 7. En heb je nou je perfecte baan gevonden? Dan helpt dit lijstje je met het downloaden van apps die super handig zijn om te hebben als je eenmaal werkzaam bent. Welke van deze apps is onmisbaar op jouw telefoon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.