Een slimme meid is op de winter voorbereid

De wintertijd is ingegaan en het wordt steeds kouder. De eerste keer het ijs van de autoruiten krabben is alweer een feit, de winterdekbedden verwarmen je ’s nachts weer en de open haard knappert gezellig. Maar ook strooiwagens zijn al uitgerukt omdat de wegen op sommige plaatsen glad waren. Er is geen ontsnappen meer aan, Koning Winter maakt langzamerhand zijn rentree.
Koffie en krabben
’s Ochtends weer iets moeilijker opstaan. Je warme bed verruilen voor de winterse kou valt niet altijd mee. Na een kop koffie en een crackertje besef je dat er niets anders op zit dan je lekker warm aan te kleden en de kou te trotseren. Bij de auto aangekomen, valt het toch iedere keer tegen dat de ruiten wederom doelwit zijn van een behoorlijke laag ijs. Je denkt alvast aan je tweede kop koffie zodra je op je werk aankomt en begint te krabben. Eenmaal in de auto bedenk je dat je vast weer heel wat mooie winterse landschappen tegenkomt. Genieten dus.

Winter en werk
Tenminste, genieten lukt alleen als je je veilig voelt in de auto. Die mooie plaatjes gaan aan je voorbij als je alle zeilen bij moet zetten om de auto goed op de weg te houden. De winterbanden op Tirendo zorgen ervoor dat jij veilig en ontspannen op weg kunt. Dwars door het winters landschap houdt jouw auto grip op de weg. Ook als het glad is. En dat geeft een relaxt gevoel. Gelukkig is er de afgelopen jaren een trend op het gebied van winterbanden, namelijk dat ze door steeds meer mensen worden gebruikt. Een veelgehoorde misvatting is dat winterbanden duur zouden zijn, maar de zomerbanden slijten niet zolang ze in de schuur staan in de winter, dus kunnen ze langer mee. Misschien ben je per saldo een heel klein beetje duurder uit, maar veiligheid is toch onbetaalbaar? En genieten van de winter ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.