Workaholics kennen eigen grenzen niet

Taalcursus in buitenland als remedie voor burn-outs.
Je herkent het vast wel: iemand in je familie of vriendenkring die er voortdurend als een kip zonder kop bijloopt en bij het minste geringste in paniek schiet. Eén van de redenen waar dit aan zou kunnen liggen is een burn-out. Het fenomeen ‘workaholic’ schijnt de laatste jaren flink te zijn toegenomen. Maar wat is een workaholic nu eigenlijk? Simpel gezegd is het iemand die op het werk te veel hooi op zijn vork neemt en zijn eigen grenzen niet kent. Vaak denkt een dergelijk persoon ook na het werk nog aan wat hij nog moet doen en werkt bijvoorbeeld thuis nog door. Een grens tussen privé en werk is er haast niet.

Herken jij jezelf hierin en wil je ervan af? De tips in dit artikel zullen je helpen om weer een goede balans in je leven te vinden: begin de dag met wat tijd voor jezelf apart te zetten om bijvoorbeeld een rondje te joggen, of simpelweg de krant te lezen; zolang het maar een bezigheid is die niets met je werk te maken heeft. Geniet van een goed ontbijt en begin niet meteen met het openen van je laptop om je emails door te nemen! Eenmaal op het werk, focus op de belangrijkste dingen die je die dag af moet hebben. Check je emails alleen op bepaalde momenten van de dag en neem regelmatig korte pauzes. Last but not least, bedenk dat er morgen weer een dag is. Probeer niet om alles af te hebben als het gewoonweg niet kan.Taalreizen naar Argentinie

Een prima manier om weer tot jezelf te komen en jezelf te ontdekken is een taalcursus in het buitenland. Neem afstand van je dagelijkse sleur en adem nieuw leven in aan de Franse Rivièra of in de Zwitserse Alpen. Aangezien je zelf je schema samen kunt stellen, kun je je lespakket zo intensief maken als je wilt. Ecole Suisse de Langues, kortweg ESL, biedt op maat gemaakte pakketten aan inclusief vliegticket, accommodatie, vrijetijdsactiviteiten en taallessen aan gerenommeerde instituten. Het is een combinatie van leren, rust en ontspanning.

Een 34-jarige architect vertelt: ”Vorig jaar was ik flink gestrest. Ja, een workaholic kon je mij zeker noemen. Ik heb destijds gekozen voor een taalcursus Spaans in Buenos Aires via ESL. Naast het leren van de taal heb ik de Argentijnse cultuur van binnenuit leren kennen. De eerste avond liep ik een Milonga binnen en was meteen verkocht. Sindsdien heb ik trouw elke week tangolessen gevolgd. Met alle festiviteiten eromheen hoorde ik binnen no-time bij de familie.” Klik hier voor meer informatie voor taalcursussen voor professionals.

Naast het feit dat het leren van een taal veel sneller gaat in het land waar het wordt gesproken, staat een dergelijke cursus goed op je CV. Potentiële werkgevers zien dat je de wil en het lef hebt om uit je eigen comfortzone te stappen en een uitdaging aan te gaan. Voor jezelf is het een inspiratie om het beste uit je zelf te halen, binnen en buiten je werkomgeving, waardoor je als een nieuw persoon terugkeert. Een taalcursus bij ESL: een investering voor je toekomst of je nu op zoek bent naar een taalcursus Duits in Duitsland of een cursus Spaans in Argentinië!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.