Flexibel werken eenvoudiger door mobiele apps

flexibel werkenMobiele telefoons en de apps die je daarop kunt downloaden, spelen een steeds grotere rol in het dagelijkse leven. Via je mobiele telefoon kun je gemakkelijk in contact staan met iedereen, waar je ook bent. Dat helpt enorm als je flexibel wilt werken, onafhankelijk van tijd en plaats. Natuurlijk zijn er nadelen aan flexibel werken. Face-to-face contact is altijd nog de meest pure vorm van communiceren met elkaar. Maar het mobiele tijdperk geeft wel de vrijheid om dat niet elke dag te hoeven doen. Er zijn zelfs steeds meer professionals die een paar maanden in het buitenland gaan werken. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Leven als ‘digital nomad’ is hot!

Flexibel werken en apps

Als je vanuit huis werkt of veel onderweg bent of zelfs een tijdje naar het buitenland wilt, kun je natuurlijk via email of telefoon contact houden met je collega, baas of opdrachtgevers. Zo af en toe eens live contact is voor de meeste zelfstandig werkende professionals al genoeg om hun werk goed te kunnen doen. Maak het jezelf gemakkelijk als je flexibel werken optimaal wilt kunnen uitoefenen. Neem een app, waarmee je intern, dus met je collega’s direct kunt communiceren over het werk. Kies daarvoor Yammer of Slack. En houd elkaar op de hoogte van de voortgang van projecten waar je gezamenlijk aan werkt. Of gebruik het gratis management platform Asana. Daar kun je projecten met maximaal 30 gebruikers per project, beheren en elkaar taken toewijzen. Het wordt dan steeds eenvoudiger om heel duidelijk te weten wat de status van het project is, welke deadlines gehaald moeten worden en door wie. Je kunt er zelfs een Dropbox-account aan koppelen, waardoor je ook bestanden uit Dropbox kan delen met andere gebruikers. Het tijdstip waarop je werkt wordt daarmee ook steeds minder relevant.

Digitale nomaden

Steeds meer, vooral jonge professionals kiezen voor een leven buiten de kantoormuren. Het leven als ‘digital nomad’ wint aan populariteit. Waar je een aantal jaar geleden een thuiskantoor in moest richten om je werk op afstand te kunnen doen, is nu een iPhone 6S of andere telefoon met een goede camera en de juiste apps, al voldoende om de communicatie met collega’s in stand te houden. Je kunt je daarbij voorstellen dat niet alleen de grenzen van kantoormuren vervagen. Een echte digitale nomade kan ook in Italië of op Bali in Indonesië verblijven en het werk gedaan krijgen. Natuurlijk moet je rekening houden met een tijdsverschil. Maar net als ‘plaats’, kunnen we ook steeds beter ‘tijd’ op een flexibele manier behandelen. Flexibel werken krijgt er dankzij al deze digitale mogelijkheden wel een dimensie bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.