Personeelsruimte gezellig maken? Dat doe je zo!

Personeelsruimte is belangrijk

personeelsruimteUit onderzoek blijkt dat goede koffie op de werkplek belangrijk is voor werknemers. Ook een gezellige ruimte om de pauzes door te brengen, maakt dat werknemers zich meer thuis voelen op het werk. En dat is goed voor de productiviteit. Een personeelsruimte waar je in ontspannen sfeer de pauze met collega’s kunt doorbrengen geeft een boost aan samenwerking en brengt collega’s op een natuurlijke manier dichter bij elkaar. En dat levert veel op!

Meer aandacht voor de pauze

personeelsruimte-anno-nuDe tijd dat je kon volstaan met een koffieautomaat op de gang en een klinische kantine voor de lunchpauze is voorgoed voorbij. Mensen werken lange dagen en zijn zich er steeds meer van bewust dat werk een onderdeel is van hun leven. En dat zij zich er prettig bij willen voelen. Om werknemers tevreden te houden en lange tijd aan je te binden, is het dus belangrijk een fijne omgeving te creëren waarin zij zich in de pauzes kunnen ontspannen. De personeelsruimte anno nu is vooral gezellig en warm.

Tips voor een gezellige ruimte

Zorg dat je team samen goede koffie kan drinken. Je kunt kiezen voor een automaat van bijvoorbeeld Bravilor of een ander merk. Maar zorg dat je goede koffie in huis hebt. Luister ook naar je personeel bij het inrichten van de personeelsruimte. Zorg ervoor dat iedereen zich er thuis kan voelen. Zet gezellige banken neer, hang gordijnen op en zet er planten neer. Of ga nog een stap verder met schommelstoelen en hangmatten. Laat het aansluiten bij de werknemers die gebruik moeten maken van de personeelsruimte. Hoe plezieriger de pauze, hoe meer drive je personeel daarna weer heeft om de handen uit de mouwen te steken. Zorg ook dat je er een leuk feestje kunt geven. Om samen successen te vieren of iemand te feliciteren met zijn of haar jubileum. Een gevoel van ‘thuis’ geeft iedereen een goed gevoel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.