Ga op de fiets naar je werk

Ga op de fiets naar je werk

Hoe ga jij naar je werk toe? Met de auto die heerlijk makkelijk op de oprit klaar staat? Met het openbaar vervoer? Of ga jij op de fiets. Is je werk niet al te ver bij je huis vandaan? Dan is fietsen een echte aanrader. Je bent in de stad zelfs eerder op je werk, dan wanneer je de auto pakt. Het kan zijn dat je er in het begin even tegen op ziet, maar je zal zien dat het snel went om met de fiets naar je werk te gaan. Waarschijnlijk zal je er zelfs van gaan genieten. Helemaal als je de vele voordelen in je achterhoofd houdt.

Frisse energie nodig? Ga op de fiets naar je werk!

Fietsen is goed voor je gezondheid. In de eerste plaats door de lichaamsbeweging die je krijgt. Je ontwikkelt je spieren, het vermindert de kans op lichamelijke ongemakken en je houdt je conditie op peil. Je zal je zeker fitter voelen. En je begint je werkdag met frisse energie. Het laatste restje slaperigheid fiets je er uit. Zodra je op je werk aankomt ben jij klaar om aan de slag te gaan. Na het werken fiets je lekker je hoofd weer leeg en kom je ontspannen thuis. Naast de beweging is ook een dagelijkse portie buitenlucht goed voor je. En op de fiets zie, ruik en voel je meer dan vanuit de auto, trein of bus.

Goed voor jou en voor je portemonnee

In het begin vind je de wind misschien te stevig en voel je de spieren in je kuiten. Maar je zal zien dat dit gauw minder wordt. Na een paar weken wil je waarschijnlijk niet anders en kijk je hoofdschuddend naar de lange rij auto’s voor het stoplicht. Waar jij soepeltjes aan voorbij fietst! Op de fiets naar je werk gaan is ook goed voor je portemonnee. Je bespaart veel geld op trein- of buskaartjes of benzine. Dit kan je nu ergens anders aan besteden. Iets leuks voor jezelf bijvoorbeeld want dat heb je wel verdiend. Vraag je werkgever om een bijdrage aan een nieuwe fiets. Dan ben je nog voordeliger uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.