Ga op de fiets naar je werk

Hoe ga jij naar je werk toe?
Met de auto die heerlijk makkelijk op de oprit klaar staat? Met het openbaar vervoer? Of ga jij op de fiets. Als je werk niet al te ver bij je huis vandaan is, is deze laatste optie een echte aanrader. Vooral trek fietsen zijn in het stadsverkeer erg handig.
Het kan zijn dat je er in het begin even tegen op ziet, maar je zult zien dat het snel went om met de fiets naar je werk te gaan. Waarschijnlijk zul je er zelfs van gaan genieten. Helemaal als je de vele voordelen in je achterhoofd houdt.
Frisse energie
Fietsen is goed voor je gezondheid. In de eerste plaats door de lichaamsbeweging die je krijgt. Je ontwikkelt je spieren, het vermindert de kans op lichamelijke ongemakken en je houdt je conditie op peil. Je zult je fitter voelen. En je begint je werkdag met frisse energie. Het laatste restje slaperigheid fiets je er uit. Zodra je op je werk aankomt ben jij klaar om aan de slag te gaan.
Na het werken fiets je lekker je hoofd weer leeg en kom je ontspannen thuis.
Naast de beweging is ook een dagelijkse portie buitenlucht goed voor je. En op de fiets zie, ruik en voel je meer dan vanuit de auto, trein of bus.

Goed voor jou en voor je portemonnee
In het begin vind je de wind misschien te stevig en voel je de spieren in je kuiten. Maar je zult zien dat dit gauw minder wordt. Na een paar weken wil je waarschijnlijk niet anders en kijk je hoofdschuddend naar de lange rij auto’s voor het stoplicht.
Op de fiets naar je werk gaan is ook goed voor je portemonnee. Je bespaart een hoop geld op trein- of buskaartjes of benzine. Dit kan je nu ergens anders aan besteden, iets leuks voor jezelf bijvoorbeeld want dat heb je wel verdiend.
Nog even een kettingslot en andere fiets accessoires regelen en jij bent er klaar voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.