Foodtruck starten? Dit wil je hebben om burgers te maken!

Foodtruck starten

Heb jij plannen om je eigen baan te creëren door een foodtruck te starten? En wil je je daarbij richten op het verkopen van burgers? Van vlees of juist de aan populariteit winnende vegan varianten? Dan moet je natuurlijk investeren in de foodtruck zelf, maar ook in apparatuur voor je keuken. We bespreken een aantal apparaten die goed van pas kunnen komen.

Professionele hamburgerpers

Natuurlijk kun je kant-en-klare burgers inkopen, maar hoe win je daarmee een eigen identiteit en kwaliteitsstempel voor je foodtruck? Je wilt immers indruk maken. Daarom is het beter om zelf je (ham)burgers te maken. Daarbij komt een professionele hamburgerpers uitstekend van pas. Je kunt er alle kanten mee op. Of je nu traditionele hamburgers van rundvlees wilt maken, groenteburgers, visburgers, kipburgers of vegaburgers, met een goede hamburgerpers maak je altijd burgers niet uit elkaar vallen.

Grillplaat in het juiste formaat

Je hamburgers grillen doe je het beste op een hete grillplaat. Op die manier blijven de smaak en de juiste textuur langer behouden, en – erg praktisch voor een foodtruck – je burgers zijn snel gaar. Zo’n professionele horeca bakplaat kun je in verschillende formaten kopen, dus het hoeft niet meteen je halve foodtruck in beslag te nemen. Ze zijn verkrijgbaar als elektrische grillplaat of als grillplaat op gas. Wat voor jou het meest passend is, moet je uiteraard zelf beslissen.

Schrapmachine

Ga je zelf burgers maken van groente, of wil je patat/friet serveren bij je burgers en deze zelf maken? Dan kun je jezelf heel wat werk besparen door het schrappen van die groenten en aardappelen uit te besteden aan een schrapmachine. Niet alleen verwijdert deze binnen enkele minuten de schillen, de schrapmachine wast de voedingsproducten ook nog eens voor je.

Foodtruck beginnen

Snelkoeler

Als je je hamburgers zelf maakt, doe je dat natuurlijk niet pas helemaal vanaf het begin op het moment dat iemand iets bestelt aan je foodtruck. Je bereidt je burgers vaak een dag van tevoren al voor. Daarbij is het wel zaak dat de hamburgers die je maakt zo snel mogelijk weer gekoeld worden, zodat je bacterievorming minimaliseert. En je de smaak en voedingswaarde zo goed mogelijk behoudt. Een snelkoeler (ook wel blast chiller genoemd) komt daarbij uitstekend van pas. Dit zijn geen goedkope apparaten, maar ze zijn eigenlijk wel onmisbaar.

Regels hygiëne en vergunningen

Als je een foodtruck begint, moet je net als bij een eigen cateringbedrijf starten, aan veel regels voldoen. Zo heb je hygiëne wetgeving voor horeca. En moet je voor een truck ook altijd een vergunning hebben om te mogen verkopen. Vaak huur je een plek op een feest of festival. Soms kun je uitgenodigd worden op een bedrijfsfeest bijvoorbeeld. Bedenk zelf welke doelgroep je wilt bedienen. Lees over het opstarten van een foodtruck en alle regels waar jij je aan moet houden zeker ook de complete checklist op de KvK website.

Je moet dus even flink wat investeren om je foodtruck te kunnen beginnen. Maar als je goede producten maakt en verkoopt op de juiste plekken, wordt het vast een mooi en succesvol avontuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.