Houd moeders aan boord met flexibiliteit

Flexibel werken voorkomt stress bij werkende moeder

Willen werkgevers serieus dat vrouwen weer aan het werk gaan nadat ze kinderen hebben gekregen, dan is flexibiliteit essentieel. Uit onderzoek van de Hankamer School of Business blijkt dat werkende moeders graag voor u willen werken als u flexibiliteit en baanzekerheid biedt, plus hen de kans geeft hun vaardigheden optimaal in te zetten.

Houd moeders aan boord

Werkgerelateerde stress is de belangrijkste reden dat medewerkers, en werkende moeders helemaal, vertrekken. Nu (of straks) als de vraag naar personeel stijgt, is het dan ook aan te raden flexibele manieren van werken aan te bieden. Op die manier kunnen vrouwen immers hun werk wél combineren met hun pasgeboren baby’s. Je houd moeders aan boord als je hier rekening mee houdt.

Baanzekerheid en doorgroeimogelijkheden

Ook baanzekerheid speelt een grote rol bij de keuze voor een werkgever. Als ze weten dat ze kunnen blijven, voorkomt dat stress en kunnen werkende moeders al hun energie aanwenden voor hun werk en hun gezinsleven. Tenslotte is het aan te raden om aanvullende opleidingen en trainingen aan te bieden zodat de werkneemster optimaal gebruik kan maken van haar kennis en u haar op uw beurt op meerdere functies in kunt zetten.

Bron: Management Issues

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.