Interview met Marijke Scheenloop: vanuit welke kernwaarden wil jij werken?

De Coachtrain: Marijke Scheenloop begeleidt mensen, teams en organisaties bij het vaststellen van hun kernwaarden, het maken van waardevolle, passende keuzes en hiernaar te handelen, zie www.decoachtrain.nl.

Marijke is lid van Haar eigen Zaak! netwerk voor vrouwelijke ondernemers. En zij adverteert voor werkende moeders op Mamas. Dit interview is geschreven voor Vivienne Westerhoud.

Waarom ben je voor jezelf begonnen?

Na 25 jaar ervaring in het begeleiden van mensen merkte ik dat ik mijn passie voor het professionele coachingsvak het beste kan uitdragen vanuit een vrije ondernemersrol. Dit geeft mij de mogelijkheid om helemaal vanuit mijn eigen visie, missie, waarden en wensen te werken en de verbinding aan te gaan met mensen waarmee het op deze punten ‘klikt’. En ik kan zeggen: ik heb hier geen moment spijt van gehad.

Hoe heb je je voorbereid op je eigen zaak?

Heel praktisch, ik heb een coachingsruimte ingericht en heb met mijn toenmalige werkgever overlegd over  het meenemen van mijn eigen coachingsnetwerk. Vervolgens ben ik gestart met de website van de Coachtrain en ben ik op zoek gegaan naar organisaties en samenwerkingspartners waarmee ik mijn passie kan delen. Dit heeft me inmiddels een heel nieuw werkveld erbij opgeleverd.

Waarom doe je precies wat je doet?

Mijn passie voor het professioneel coachen komt voort vanuit mijn interesse in de vele manieren waarop wij als mens ons leven kunnen vormgeven in verbinding met onszelf, met wat we doen en met wie we dat doen. Ik wens iedereen de mogelijkheid om hierin waardevolle keuzemomenten en perspectief te ervaren. Als coach kan ik hierin voor mijn gevoel een wezenlijke en waardevolle bijdrage leveren.

Wat maakt jouw product een uniek product?

De manier van coachen waar de Coachtrain voor staat, staat niet voor één methodiek of model. Het unieke zit hem in de genuanceerde afstemming met de mensen waar we mee werken. Daarnaast staat een resultaatgerichte en realistische benadering en omgang met elkaar voorop en steken wij in op een geïntegreerde langdurige verandering voor zowel  de persoon als het systeem waarin men functioneert. Onze slogan: waardevol, verbindend in contact!

Wat is jouw inspiratie?

Dat zal uit bovenstaande wel gebleken zijn: het waardevol in contact staan met anderen, het getuige mogen zijn van de ontdekkingen van mensen over zichzelf en het nieuwe perspectief wat daaruit voor hen ontstaat .

Wat is je valkuil?

Wat eigenlijk heel grappig is, sinds ik voor mezelf begonnen ben, werk ik veel meer vanuit mijn gevoel en gezond verstand, kortom mijn eigen beleving en daardoor verklein ik mijn valkuilen van voorheen. Doordat ik nu zelf kies met wie ik wil samenwerken en mijn eigen tijd kan indelen kan ik alle wijze lessen van voorheen gemakkelijker toepassen, wetende dat ik alleen verantwoordelijk ben voor mijn eigen leven.

Heb je een gouden tip voor andere onderneemsters?

Onderzoek eerst vanuit welke kernwaarden jij wilt leven en ondernemen. En gebruik je eigen beleving hierbij om je dagelijkse praktijk op een bij jou passende en dus waardevolle manier vorm te geven. Wanneer je daarbij hulp kan gebruiken, nodig ik je van harte uit om contact met de Coachtrain op te nemen!

Wil jij ook een interview op deze website of één van mijn andere sites voor werkende moeders of vrouwelijke ondernemers? Neem dan contact op met mij – Vivienne Westerhoud- via info@haareigenzaak.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.