Ken jezelf en je vindt je ideale baan

Ken jezelfOok al ben ik al jaren ondernemer, ik denk er vaak over na ‘wat ik later wil worden’. Misschien is dat een beetje vreemd. Ik doe al werk dat ik leuk vind. Ik bedacht zelf dat ik een online magazine kon opstarten toen ik besloten had te willen schrijven. En ik startte de eerste ‘blog’ avant la lettre vijftien jaar geleden. Met de bedoeling daar adverteerders voor aan te trekken, zodat ik een inkomen kon halen uit dat schrijven. Leuk bedacht. Nu doet bijna iedereen het! Het is een mooi avontuur en misschien juist omdat ik daar zo van houd, blijf ik op zoek naar nieuwe dingen. En probeer mijn werk steeds nauwer aan te laten sluiten op wie ik echt ben. Daarvoor is een zoektocht naar jezelf de handigste weg. Want ik geloof het echt, ken jezelf en je vindt je ideale baan!

Jezelf als merk neerzetten

Er is al veel over geschreven hoe je jezelf kunt neerzetten als een merk. Ofwel personal branding kunt toepassen als ondernemer. Zodat je precies de juiste klanten naar je toe kunt trekken. Maar ook als je niet onderneemt, is het goed om dat te doen als je de juiste baan wilt vinden. We maken onszelf vaak zo gemakkelijk wijs dat een baan geweldig is. Onder invloed van aanzien, geld of macht kunnen we veel dingen doen, die ver van ons hart af liggen. En juist als je jezelf beter leert kennen, leer je dat gemakkelijk af. En kun je met minder stress, meer plezier en geluk aan het werk. Ga er eens mee aan de slag. Maak bijvoorbeeld een mooie flyer over jezelf, laat stickers, briefpapier en enveloppen bedrukken met jouw zelfgemaakte beeldmerk en borduur voort op een beeldvorming die je hebt over jezelf. Graaf dieper en maak het beeld scherper.

Ken jezelf privé en op je werk

Welke waarden zijn belangrijk voor jou? Waar word je blij van? Privé en op je werk. Als je na gaat denken in het ‘ken jezelf’ proces is het belangrijk dat je alle vastomlijnde ideeën over banen die erbij zouden passen even helemaal los laat. Je wilt juist even uit alle hokjes losbreken om je eigen vorm en inhoud opnieuw te ervaren. Ga op stilteweek. Mediteer. Neem vrij en ga op blote voeten dansen in het bos. Laat los. En ga vanuit vrijheid nog eens goed kijken naar jezelf. En ga voelen hoe jij je voelt. Veel mensen die bijvoorbeeld burn-out hebben meegemaakt, zijn noodgedwongen door dit proces heen gegaan. Maar waarom zorg je er niet voor dat je dat voor bent. Het is een cadeau aan jezelf en de wereld om je heen. Ken jezelf en vind vervolgens jouw ideale baan. Doe geen concessies, maak geen compromissen. Het leven is te kort om dingen te doen waar je niet van houdt. Als je goed bij jezelf kunt blijven en jouw talenten in kaart hebt gebracht, dan is onderhandelen voor een ideaal takenpakket bij jouw ideale werkgever een natuurlijk proces dat je niet verliezen kunt. Want als je gaat staan voor wie jij bent, ben je onweerstaanbaar voor elke werkgever!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.