Herintreden als de kinderen groter zijn, bereid je goed voor!

HerintredenAls je een aantal jaren uit het arbeidsproces bent geweest in verband met de opvoeding van je kinderen, is het belangrijk je goed voor te bereiden om herintreden soepel te laten verlopen. Het is vaak niet zo makkelijk de draad weer op te pakken. Zeker als je langere tijd niet gewerkt hebt. Er is de laatste jaren veel veranderd op de werkvloer in bijna alle branches. Om het herintreden zo soepel mogelijk te laten verlopen, denk dan op tijd na welk werk je zou willen doen en volg eventueel een opleiding om je kennis up-to-date te maken. Doe ervaring op en werk aan je zelfvertrouwen.

Herintreden en bijscholing

Als je opnieuw op zoek gaat naar werk, begin dan op tijd met de voorbereiding. Denk goed na over welk werk je zou willen doen. Heb je een opleiding in een bepaald vakgebied? Neem contact op met de vakvereniging voor informatie of meld je aan bij het UWV als je op dit moment een uitkering ontvangt. In dat laatste geval heb je wellicht recht op een re-integratie traject. Zoek vacatures in de branche waar jij zou willen werken en bekijk welke eisen er op dit moment gesteld worden voor functies die jij in gedachten hebt. Zo kom je erachter of het nodig is om bijvoorbeeld een cursus te volgen voordat je begint met solliciteren.

Op zoek naar werk, stage of vrijwilligers werk

Werkte jij bijvoorbeeld voorheen in de marketing? Kijk dan bij een marketing recruitment bureau of er vacatures zijn, die je nu al aanspreken. Voel je je onzeker omdat je al te lang niet gewerkt hebt? Vraag dan advies voor de juiste bijscholing. Of neem wat tijd om eerst een stage te lopen in een functie die bij jou past. Ook vrijwilligerswerk kan een goede start zijn om herintreden gemakkelijker te maken. En ook al is het logisch dat je wat onzeker of onwennig bent bij je eerste stappen terug naar het arbeidsproces, vergeet niet dat je ook buiten een werkkring ervaring hebt opgedaan. Levenservaring telt net zo goed mee om een goede werknemer te zijn. En zelfvertrouwen daarover zal je zeker helpen je kansen te vergroten op een mooie nieuwe kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.