Kerstvakantie om je op te verheugen

Kerstvakantie is in zicht

kerstvakantieWerk jij ook zo hard in de periode na de zomer tot aan de kerst? Het is altijd een drukke tijd met weinig feestdagen. En de balans is vaak een beetje zoek. Ja natuurlijk is de Sint nu in het land. Dat is ook een leuk feest. Maar wel druk met intocht, gezellige avondjes met familie, buren en sport teams van de kinderen. Maar in de kerstvakantie zijn we echt vrij. Dan hoeven de meeste mensen niet te werken en wordt de sfeer en gezelligheid versterkt door extra lichtjes, een kerstboom en lekker eten.

Ontspannen en praten

Tijdens lange sessies aan de eettafel komen er met Kerst vaak meer verhalen los. Iedereen is ontspannen en uitgeslapen. Er is meer aandacht voor elkaar. En we hebben meer ruimte om tijd voor onszelf te nemen. Want zo tegen het nieuwe jaar is het tijd voor bezinning. Wat ging er goed dit jaar? En wat zijn je wensen voor het volgende jaar? Bevalt je werk goed? Ben je toe aan iets nieuws, of wil je juist graag verdiepen en beter worden in wat je nu al doet? Het zijn vragen waar je in de kerstvakantie heerlijk de tijd voor kunt nemen. En natuurlijk met familie en vrienden er eens rustig over praten. Alles onder het genot van een goed glas wijn en een bijzondere maaltijd.

Cadeautjes onder de boom

wereldkaartSommige mensen vieren Sinterklaas zo uitgebreid dat er geen ruimte meer is voor een cadeautje onder de boom. Anderen pakken juist flink uit met Kerst. Dat heeft ook wel iets. En natuurlijk wil je elkaar iets bijzonders geven. Een fles wijn, een luchtje of een paar warme sokken is ook goed, maar misschien kun je een kerstcadeau vinden dat echt inspiratie geeft. Iets dat aansluit op de doelen en dromen van de ander. Neem deze wereldkaart, waarop je kunt krassen in welke landen je al geweest bent. Speciaal voor de wereldreizigers. Of een gepersonaliseerde mok met een mooie boodschap. Om iemand te ondersteunen bij voorgenomen plannen. Het is een tijd van rust en bezinning. En tijd voor nieuwe doelen. Het is mooi elkaar daarin te ondersteunen. Door persoonlijke aandacht voor elkaar. Want als je elkaar vertelt wat je dromen en wensen zijn, komen ze eerder uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.