Kredietcrisis gunstige invloed op acceptatie parttime werken

Meer werkgevers zien het inzetten van parttime functionarissen als één van de oplossingen voor kostenbesparingen ten gevolge van de kredietcrisis.

Meer acceptatie parttime werken
Er is momenteel meer ruimte is bij werkgevers om ook op hogere functies parttimers in te zetten, zo meldt Parttimecarriére.nl, werving- en selectiebureau voor hoger opgeleide parttimers. Veel bedrijven zien zich door de huidige situatie genoodzaakt om te besparen op personeelskosten, terwijl een deel van het werk natuurlijk wel gewoon gedaan moet worden. Dit geeft ruimte aan de huidige fulltimers om in gesprek te komen met hun werkgevers over de mogelijkheid van parttime werken. Iets dat volgens onderzoek (bron: Randstad Werkmonitor)door 57%  van alle werknemers in Nederland gewenst wordt. Vooral op het gebied van Marketing en Finance functies ziet Parttimecarrière.nl een verschuiving.

Parttime werk op niveau
Parttimecarrière.nl is sinds 2007 op de markt om hoger opgeleide parttimers (zzp of vast dienstverband) te verbinden aan werkgevers. Volgens Parttimecarrière.nl is er een enorme grote groep HBO+ parttimers in Nederland met veel kennis, ervaring en inzet die graag een kans willen hebben om te laten zien dat ze op hoog niveau kunnen functioneren zonder dat ze 40-60 uur op locatie aanwezig zijn. 90% Van de kandidaten van Parttimecarrière.nl is vrouw tussen 30 en 50 jaar. Type ‘Mouwen opstropen en knallen’, ‘Niet lullen maar poetsen’, geen uitgebreide conversaties bij de koffiemachine of tijdens de vergadering, want ze willen wel op woensdagmiddag om 12:15 uur bij het schoolplein staan en dan moet je dus efficient zijn. Hoge productiviteit per uur; Echte Time Managers, dat zijn het. Vaak wel bereid om dagelijks hun e-mail en voicemail af te werken.

Van Parttime naar Anytime
Met de huidige communicatiemiddelen is 100% fysieke aanwezig van de werknemer gelukkig niet meer noodzakelijk. Volgens onderzoek van de Randstad Werkmonitor geeft het meerendeel van de huidige managers aan best wel een dag thuis of minder te kunnen werken zonder dat dit direct negatief effect heeft op het resultaat. Een week heeft 168 uur, waarom heet 5x van 8:30 uut tot 17:00 uur dan fulltime? Als je het zo bekijkt is iedere werknemer een parttimer. Als het aan Parttimecarrière.nl ligt gaan we in de toekomst op hoger niveau van Fulltime via Parttime naar Anytime. Je maakt afspraken met elkaar over wat er gedaan moet worden en wanneer het af moet zijn. Of je vervolgens op woensdagmiddag of donderdagmorgen werkt is dan niet interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.