De ideale werknemer is een moeder

De ideale werknemer is een moeder

De ideale werknemer is een moeder. Dat stelt Marjon Bolwijn in haar boek, dat zij al in 2009 schreef. De discussies over werkende moeders is al decennia oud. Dat zij lui zouden zijn en hun werk altijd op de tweede plaats hebben staan. Maar als die nummer 1 hun kinderen zijn, hoe erg is dat dan? Wat hebben werkende moeders nog meer te bieden. En wat leren zij van hun moederschap, dat zij meenemen in die baan? Lees dit boek en je wil alleen nog maar werkende moeders in dienst nemen!

Werkende moeders, twijfel niet langer!

Wil jij zelfbewust, zonder enige twijfel aan jezelf die nieuwe baan binnen halen? Lees dan in dit boek wat het moederschap jou gebracht heeft! Want wie ooit zegt dat tijdelijk fulltime voor je kinderen zorgen een ‘gat’ in je carrière betekent, heeft werkelijk geen idee. Het moederschap leert vrouwen efficiënt met tijd omgaan, prioriteiten stellen, improviseren, flexibel zijn en effectief communiceren. Talenten die goed van pas komen op de werkvloer: moeders zijn ideale werknemers.

Combineren van werk en kinderen

Dankzij die kwaliteiten kunnen moeders de zorg voor kinderen uitstekend combineren met een volwaardige baan, zowel parttime als fulltime. Juist de combinatie van werken en zorgen maakt dat moeders in beide rollen optimaal kunnen functioneren. Dat geldt evenzeer voor vaders. Hun belang voor de ontwikkeling van kinderen rechtvaardigt meer ruimte van werkgevers en overheid voor het vaderschap. Ze krijgen er efficiënte, loyale werknemers voor terug.

Marjon Bolwijn (1965) is journaliste. Ze schrijft voor de Volkskrant. Ze is moeder van een dochter. Zij schreef dit boek ‘de ideale werknemer is een moeder’ al in 2009, maar het is nog steeds een belangrijk pleidooi voor elke werkende moeder.
Bestel het boek bij bol.com:

Ben jij je bewust van alles wat je leerde sinds je moeder werd? Breng jij die vaardigheden ook op je werk in de praktijk? Laat me weten welke voorbeelden jij in de praktijk tegenkomt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.