Mindfulness op het werk

Mindfulness op het werk, flexibel omgaan met uitdagingen op het werk.
NOS en Management Team schreven er al over, mindfulness wordt ook in het bedrijfsleven steeds interessanter en belangrijker.
Innovaties, reorganisaties, nieuwe technologieën en bijscholing: als werknemer sta je voortdurend bloot aan veranderingen. Wie hier automatisch in mee gaat, raakt gestrest en kan dingen gaan doen waar hij niet achter staat. Om je te helpen bewust om te gaan met veranderingen op het werk en de emoties en conflicten die daarmee gepaard gaan, verscheen vorige maand bij uitgeverij Thema het boek Mindfulness op het werk, geschreven door bestsellerauteur Pieternel Dijkstra.

Wat is mindfulness?

Mindfulness kun je omschrijven als een toestand waarin je bewust aanwezig bent in het hier en nu. Je hebt aandacht voor wat er op dit moment aanwezig is in je omgeving en in jezelf, aan gedachten, gevoelens en andere sensaties. In een situatie van mindfulness sta je als het ware even met beide benen op de grond. Je bent alert zonder dat er sprake is van stress.

Mindfulness op het werk

Het menselijk brein is uitgerust om te veranderen, maar de veranderingen waar we nu mee te maken hebben, volgen elkaar steeds sneller op. Ondanks ons flexibele brein kunnen we moe worden van wéér een andere manier van werken, een nieuwe technologie of innovatie. Houdt het dan nooit op? Je hebt er geen zin in, je ziet het nut er niet van in en je gaat je verzetten tegen de zoveelste aanpassing die van je wordt verwacht. Als je je in de hectiek van de moderne arbeidsorganisatie niet voldoende flexibel opstelt, word je ongelukkig en presteer je minder.

Aan de slag!

Met behulp van technieken uit Mindfulness en de Acceptance and Commitment Training (ACT) leert Mindfulness op het werk je om, in alle hectiek van het werk, je waarden trouw te blijven en met bevlogenheid te blijven werken. Het resultaat: je wordt niet langer geleefd, maar bepaalt zelf de richting van je leven en je werk.

Over de auteur

Dr. Pieternel Dijkstra (1969) is sociaal psycholoog, en bekend van populaire tijdschriften zoals Psychologie Magazine. Door psychologische kennis in begrijpelijke taal te verspreiden via workshops, boeken en honderden artikelen in populair(wetenschappelijke) tijdschriften, wil ze bijdragen aan het welzijn van mensen en hun onderlinge relaties.

Te koop via Bol.com
Mindfulness op het werk
Pieternel Dijkstra
Prijs: € 19,95
ISBN: 9789058719744
Pagina’s: 110

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.