Het nieuwe werken geeft betrokken werknemers

Werknemers voelen zich volgens onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) door Het Nieuwe Werken meer betrokken bij de organisatie waar ze werken. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim zeshonderd Nederlandse werknemers.

Open werkplekken doen het goed

Uit het onderzoek blijkt dat werknemers zich vooral meer betrokken voelen doordat ze hun eigen werk kunnen managen, onbeperkte toegang hebben tot kennis en kunnen werken op vrij toegankelijke, verschillende open werkplekken.

Flexibel & delen van kennis

Vooral het delen van kennis en het werken op verschillende plekken draagt bij aan de betrokkenheid van de werknemers. Dat komt omdat dit hen de mogelijkheid biedt voor meer sociale interactie en nieuw leiderschap, aldus de onderzoekers.

Autonomie in eigen werk

Vooral het feit dat werknemers met Het Nieuwe Werken hun eigen werk kunnen managen heeft een directe invloed op de betrokkenheid van werknemers. Het blijkt dat als je medewerkers van meer autonomie voorziet, dit een zeer effectieve manier is om hen meer betrokken te maken bij hun werk en het resultaat van dat werk. Meer betrokken werknemers kijken positief aan tegen hun werk, zijn toegewijder en ervaren een groter welbevinden dan hun collega’s, die nog op de ‘oude manier’ werken. Deze laatsten zijn minder betrokken bij het resultaat van hun werk.

(Bron: Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.