Ministerie gaat thuiswerken stimuleren

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu gaat thuiswerken stimuleren. Dat bleek onlangs bij het jaarcongres van Connekt, een netwerk van bedrijven en overheden op het gebied van duurzaamheid en mobiliteit. Onder de naam Lean and Green spant Connekt zich in voor een flinke vermindering van de CO2-uitstoot. Het ministerie heeft zich hierbij aangesloten en zal daarbij naast thuiswerken ook het gebruik van het openbaar vervoer en de (elektrische) fiets stimuleren.

Het ministerie zelf verhuist naar een locatie naast het Centraal Station in Den Haag. Hierdoor wordt gezorgd voor een betere bereikbaarheid. Daarnaast worden elektrische en hybride auto’s onderdeel van het wagenpark van het ministerie.

Lean and Green werd in 2008 gestart en richtte zich aanvankelijk vooral op de vermindering van de CO2-uitstoot in de transportsector. Inmiddels hebben 294 bedrijven, organisaties en overheden zich aangesloten en hebben 110 bedrijven al een CO2-reductie van 18,2 procent gerealiseerd.

(Bron: Ministerie van Infrastructuur en Milieu )

2 reacties

  1. Heel leuk en fijn dat ministerie dit nu eindelijk eens wil gaan doen. Al jaren probeer ik dit voor elkaar te krijgen bij o.a. de u.w.v. en overige instantie,s.
    nu kan je alleen thuiswerk vinden via louche telefoonnummers.
    er is naar mijn mening voldoende thuiswerk voorhanden ga hier serieus mee om. tegenwoordig moet je als je kind 13 weken is en je bent alleen met je kind weer aan het werk.
    de discussie of dit wel of niet eerlijk is wil ik niet voeren maar er zijn moeders die het hier heel moeilijk mee hebben. voor deze vrouwen zou het een uitkomst zijn als ze vanuit hun eigen huis zouden kunnen. zelf vond ik het heel moeilijk dat ik na het verbreken van mijn relatie direct aan het werk moest. Ik had er graag de tijd voor genomen om het leven van mij en mijn kinderen eerst weer goed op de rails te zetten er voor hun verdriet te kunnen zijn (mijn dochtertje was toen 8 maanden). dat ik moest werken daar had ik begrip voor maar dat ik direct volledig voor mijn eigen onderhoud moest zorgen vond ik heel moeilijk, thuiswerk zou voor mij een uitkomst zijn geweest.

    • Ik ben het helemaal met je eens Esther. Juist als niet alles op rolletjes loopt in je leven, is het fijn om flexibiliteit in werktijd en ruimte te hebben. En dat geldt voor zoveel mensen! groeten, Vivienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.