Na het werk volgt ontspanning

door: een motorliefhebber!
Na het werk

Na het werk lekker ontspannen

Als werkende vrouw, moet je dit bekend voorkomen: je bent constant druk, gymnastisch jonglerend met alle taken die op je bordje liggen. Natuurlijk wil je goed werk afleveren, en daarnaast ook tijd blijven maken voor je sociale leven of gezin, het is allemaal meer dan voorstelbaar. Toch willen we in dit artikel wel een kleine kanttekening kwijt: de behoefte tot ontspanning. Zeiden we ‘behoefte’? Maak daar toch maar ‘noodzaak’ van.

Ontspanning geeft kracht

Nee, niet nog een moeten op je lijst, maar een belangrijk mogen, dat je fit en gezond houdt. Ben je door deadlines en de druk van je baas oververmoeid geraakt? Een heerlijke motortocht zal je gezondheid goed doen. Mits je natuurlijk wel een goede helm koopt, voor je eigen veiligheid. Heerlijk de wereld aan je voorbij laten glijden, is een perfecte manier om je werk achter je te laten, en nieuwe, frisse energie op te doen.

Motorrijden is Zen

Na het werk in zen toestand thuiskomen? Het zou je misschien verbazen, maar op de motor kun je tot een soort totale innerlijke rust komen. Niets dan jij en de wegen, de bochten die je maakt, en de schoonheid van de wereld om je heen. Waar je normaal door je werk voortdurend wordt gedwongen je aandacht over tientallen dingen te verdelen, heersen nu focus en concentratie. Puur Zen. Dus pak je motorhelm maar alvast uit de kast en zoek een prachtige toer uit, het liefst een beetje door een rustig gebied. Moet jij eens zien, hoe uitgerust en scherp jij straks weer in die vergadering zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.