Thuiswerken met een baby, tips & babykamer ideeën

Thuiswerken met een babyAls je een baby krijgt kom je voor de beslissing te staan. Werk je gewoon door? Stop je tijdelijk met werken? Of kies je voor de middenweg. Thuiswerken met een baby vergt een goed planning. En tegelijk is niets te plannen. Gewoon omdat een baby onvoorspelbaar is. Maar het is wel goed te doen als je werk flexibel gedaan kan worden. Alles komt neem op structuur naast veel flexibiliteit. Ook de inrichting van je huis is een onderdeel van jouw succes. Maak het gezellig, comfortabel, maar vooral ook praktisch. Zodat je niet de hele dag zoet hoeft te zijn met opruimen en huishouden.

De werkplek slim kiezen

Kies jouw werkkamer op een slimme plek. Zorg dat je daglicht hebt op de plek waar je werkt. Het zal je veel schelen in je humeur. Bedenk dat je op die plek veel uren in de week door zult brengen. Op momenten dat je wellicht ook graag even wat rust had willen nemen. Kies dus voor comfortabele meubels. Een hangstoel of bank en een goede bureastoel op precies de juiste hoogte. Ergonomisch verantwoord werken scheelt je bakken met energie. Zorg ook dat je altijd je baby kunt horen of zien. Misschien slaapt ze wel goed in een draagdoek. Doe je werk dan terwijl zij tegen jouw buik aan rustig slaapt. Het geeft jou ook de rust om je eigen dingen te doen. Maar een slaapje in de babykamer geeft jou natuurlijk nog meer vrijheid.

Jouw baby op de werkvloer

We zijn zo gewend dat baby’s en kinderen niet op de werkvloer thuishoren, omdat we werk en prive angstvallig gescheiden houden. Zodra jij jezelf associeert als mama, sluit dat gevoelsmatig een professionele houding uit. Maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Thuiswerken met een baby is heel goed mogelijk. En als je klanten of collega’s jou aan de telefoon hebben als je baby slaapt, zal niemand jou minder serieus nemen. Natuurlijk kan je het ritme van een baby niet afdwingen. Zorg er daarom voor dat je rust creëert en het ritme van jouw baby goed leert kennen. Als je daarin meegaat heb je de grootste kans dat je redelijk jouw werkzaamheden kunt plannen.

De babykamer goed en fijn inrichten

Er is zoveel aanbod aan leuke spulletjes voor de babykamer dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Om het overzicht niet kwijt te raken, is het beter dat je van tevoren bedenkt welke dingen er in ieder geval in de babykamer niet mogen ontbreken. Dit zal in ieder geval een wiegje of ledikant met matras en toebehoren zijn. Daarnaast mag een commode niet ontbreken. Heb je genoeg ruimte beschikbaar, dan is een kast ook erg praktisch. Denk ook aan een schommelstoel of een mooi comfortabel bankje waar je de baby kunt voeden of troosten. Nieuwe babykamer kopen? Kijk naast het aanbod ook goed naar de voorwaarden van bijvoorbeeld verzending. Geen idee welke stijl je babykamer zou moeten krijgen? Je zou de stijl van de babykamer ook kunnen laten bepalen aan de hand van accessoires of decoraties waar je voor bent gevallen. Zorg in elk geval voor goede gordijnen die het daglicht buiten houden als je baby slaapt. Thuiswerken met een baby is nu eenmaal het makkelijkst als je baby goed slaapt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.