Thuiswerkplek comfortabel inrichten

thuiswerkplek

Als je veel thuis werkt, is de thuiswerkplek een belangrijke ruimte. Je moet je er immers concentreren. Je brengt er veel uren door. Maak van jouw thuiswerkplek daarom een comfortabele ruimte of plek. Zorg voor de juiste temperatuur, voldoende frisse lucht en een fijne, inspirerende omgeving.

Keukentafel of thuiswerkplek

Veel thuiswerkers werken aan de keukentafel op de momenten dat zij thuis aan het werk zijn. Dat kan soms heel efficiënt zijn als je snel iets moet doen. Iets nieuws moet schrijven of e-mails moet beantwoorden. Als je echt aan projecten wilt werken is het wel handig om een eigen thuiswerkplek te maken. Je hebt dan al je mappen en andere spullen bij de hand en hoeft niet steeds alles op te bergen omdat er gegeten moet worden aan de keukentafel. Je eigen thuiswerkplek is ideaal als je veel werk vanuit huis doet.

Comfortabel werken

Om comfortabel thuis te werken moet het lekker warm zijn. Koude handen en tenen zijn niet bevorderlijk voor een goede werksfeer. Zorg voor een goede CV Ketel remeha van bijvoorbeeld Holland Warmte in je huis. En maak de plek waar jij werkt op de juiste temperatuur. Je hoeft niet het hele huis de hele dag warm te houden. De andere ruimten hoef je pas te verwarmen als je kinderen en je partner thuis komen uit school of werk. Zorg ook dat je de ruimte waar je werkt elke dag goed kunt luchten door de ramen open te zetten. Voldoende zuurstof is belangrijk om je goed te kunnen concentreren.


LEES OOK: Beste bureau kiezen voor je werkplek? Zo doe je dat!
EN Energiezuinige werkplek inrichten doe je zo!


Inspirerende omgeving

Als je elke dag thuis werkt, is het belangrijk dat jouw thuiswerkplek je inspiratie brengt. Besteed voldoende aandacht aan het inrichten van jouw thuiswerkplek. Kies een kleurtje aan de muur, hang wat planten op of maak een groot prikbord, waar je telkens knipsels of teksten op kunt prikken, die jou inspiratie brengen. Zet de ruimte niet te vol, zodat er voldoende ruimte is om te bewegen. En te lopen als je telefoneert bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat het een fijne plek is om te zitten. En kies ergonomisch het juiste bureau bij de juiste stoel. Zo kun je er uren zitten, zonder last te krijgen van je rug of je schouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.