Werk zoeken? Maak een flyer van jezelf als merk!

door: Vivienne Westerhoud.
werk zoekenWerk zoeken, hoe doe jij dat? Het is misschien makkelijker geworden om werk te vinden dit jaar ten opzichte van de afgelopen jaren. Maar het ligt er maar net aan wat je zoekt. En waar je zoekt. Er vallen nog steeds bedrijven om, waarbij grote groepen werknemers op straat komen te staan. Werk zoeken is iets waar je een dagtaak aan kunt hebben. Zorgen dat jij je onderscheidt is van groot belang. Bedenk eerst goed wat jij wilt en ook wat jij je volgende werkgever te bieden hebt. Je moet jezelf als het ware verkopen. Zie jezelf als een merk!

Werk zoeken is jezelf verkopen

Als je werk zoekt is het als eerste belangrijk dat jij precies weet wat jij zelf wilt. Als dat moeilijk voor je is, begin dan met opschrijven wat je in elk geval niet zou willen. Neem er de tijd voor om goed na te gaan wat voor jou belangrijk is. Het is een mooi proces, dat je zal helpen om de juiste baan naar je toe te trekken. Want als je weet wat je wilt kun je overtuigend het gesprek aangaan met potentiële werkgevers. Je zult jezelf als het ware moeten verkopen, en dat kan alleen als je dicht bij jezelf kunt blijven. De tijd dat je puur voor het geld je uren draaide is voorbij. Als werkgevers kunnen kiezen, willen ze meer zien. Liefde voor het werk. En andersom mag jij ook kritisch zijn voor welk bedrijf je zou willen werken en onder welke voorwaarden. Als je helder hebt wat je wilt, kun je die match gemakkelijker maken.

Welk merk ben jij?

Maak een vision board van je eigen kwaliteiten die je in wilt zetten in jouw ideale baan. Het klinkt misschien gek, maar kritisch zijn en een helder beeld hebben van wat jij wilt in je werk, zal je helpen de juiste baan te vinden. Zoek er beeld bij, plak een goede foto van jezelf erbij en som je wensen en talenten op. Als je klaar bent kun je er bijvoorbeeld een mooie digitale flyer van maken. Pas dan tekst en beeld aan de doelgroep aan en benoem wat jouw nieuwe werkgever aan jou zal hebben. Zie jezelf als een merk en maak dat duidelijk en aantrekkelijk voor de koper. En ga je bijvoorbeeld naar de carrièrebeurs, dan kun je ook echte flyers maken, die je daar alleen aan de leukste bedrijven uitdeelt. Als een visitekaartje, maar dan met meer informatie en een duidelijk beeld van jou als merk!

Succes! En laat me weten als je het gedaan hebt, dan plaats ik het graag ter promotie op deze site voor je! Dat is dan een mooi voorbeeld voor anderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.