Zorg jij voor je ouders? Zij kunnen langer zelfstandig wonen door trapliften

Ben jij ook een mantelzorger, die haar werk met zorg combineert? Dan weet je dat het fijn is voor mensen om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Soms biedt een traplift daarvoor de mogelijkheid. Er zijn helaas weinig traplift referenties te vinden op het internet. En dat is erg jammer, want een traplift kan uw leven zoveel aangenamer en gemakkelijker maken. Waarschijnlijk zijn er zo weinig reviews te vinden doordat de traplift merendeels aangeschaft wordt door de wat oudere bevolkingsgroep. Deze groep is vaak minder bekend en ervaren met de digitale wereld.

Redenen voor een traplift

De aanschaf van een traplift zou voor heel veel mensen een ideale en veilige oplossing zijn indien traplopen niet meer mogelijk voor hen is. Waarom verhuizen naar een gelijkvloerse woning als u door een traplift nog jarenlang in uw huidige woning kunt blijven wonen?
Zonder enige inspanning blijven alle ruimtes in uw huis bereikbaar. Vaak wordt gedacht dat een traplift alleen voor ouderen is, maar ook voor mensen met bijvoorbeeld een handicap of een chronische ziekte is een traplift een ware uitkomst.

Waar opletten bij aanschaf traplift?

De keuze in trapliften is groot en u kunt zich dan ook het beste goed laten voorlichten door mensen met ervaring. Zowel van mensen met persoonlijke ervaring met een traplift, als ook door experts, bijvoorbeeld bij een verkoper van trapliften.

Vraag of denkt u hierbij aan de volgende aspecten:

  • Heeft de traplift wel of geen draaibare stoel?
  • Heeft de traplift wel of geen armleuningen?
  • Heeft de traplift wel of geen joystick besturing? (joystick in geval van minder kracht in de ledematen)
  • Wilt u afstandsbediening of bediening op muur, boven en beneden?
  • Welke beveiliging zit er op de traplift?
  • Is de stoel in hoogte verstelbaar?
  • Wilt u wel of niet een opklapbare zitting van de stoel?
  • Wilt u één of twee bevestigingsrails langs uw trapwand?

Het financiële plaatje van de traplift

Trapliften zijn er in vele prijscategorieën te verkrijgen. U bepaald natuurlijk zelf hoeveel u kwijt wilt en/of wilt investeren in een traplift in uw huis. De prijs hangt natuurlijk ook van diverse factoren af. Neemt u bijvoorbeeld een standaard traplift of wilt u diverse aanpassingen op uw persoonlijk omstandigheden. Het is dan ook heel belangrijk en verstandig om bij diverse trapliftfabrikanten verschillende offertes aan te vragen. De leveranciers willen namelijk nogal eens erg uiteenlopende bedragen hanteren. Ook hierbij is het natuurlijk altijd handig als u iemand in uw persoonlijke omgeving kent die al gebruik maakt van een traplift, en u persoonlijk kan vertellen over het kostenplaatje. Vraag ook na bij uw gemeente, of zorgverzekeraar of u misschien voor een gedeeltelijke vergoeding/bijdrage in aanmerking komt. Het zou zo maar kunnen zijn dat u daardoor een bredere keus zou kunnen maken bij de aanschaf van uw traplift.

Design en model traplift

Ook in het design en model van uw traplift heeft u een ruime keus. De modellen lopen uiteen van simpel en eenvoudig tot aan zeer stijlvol en elegant. Het bevestigingsmateriaal is afhankelijk van uw soort trap en van het materiaal van de muren. Ook is de vorm van uw trap een belangrijke factor. Een rechte trap is natuurlijk gemakkelijker voor installatie van uw traplift dan een trap met diverse bochten of een wenteltrap. De keuze van design en model valt voor iemand die een trap in gang of hal heeft ook anders uit dan voor iemand met trap in de woonkamer, de zogenaamde open trap. Hier wil met vanzelfsprekend graag dat de traplift geen afbreuk doet aan de inrichting van de woonkamer. Ook de bekleding van de stoel is in diverse materialen verkrijgbaar. Dit kan van stof zijn maar ook van leer of skai. Dit kunt geheel aan uw persoonlijke smaak aanpassen.
Kortom; de aanschaf van een traplift is iets heel persoonlijks maar er zijn vele mogelijkheden. Het devies is dan ook; informeer en verdiep u goed voordat u een beslissing neemt. Een traplift is maatwerk bij aanschaf en bedoeld voor langdurig gemak en genot van uw leefomgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.