ZZP-er worden voor jouw ideale baan

ZZP-er worden

ZZPer wordenBen je op zoek naar jouw ideale baan? Hoe meer specifieke eisen je stelt, hoe moeilijker deze te vinden is. Je wilt precies doen waar jij goed in bent? En de vrijheid hebben om jouw tijd zelf in te delen? ZZP-er worden is dan een voor de hand liggende keuze. Veel mensen zien op tegen het risico. Maar als je ergens goed in bent, vind je altijd de juiste opdrachtgevers. Zet jij de eerste stap richting het ondernemerschap? Dan creëer je zelf jouw ideale baan!

Wat ga je doen, wie zijn je klanten?

Het klinkt logisch te bedenken wat je gaat doen en voor wie je wilt werken. Maar veel ondernemers hebben al bedacht te willen ondernemen, voordat ze een duidelijk plan hebben. Je hoeft natuurlijk nog niet alles uitgedacht te hebben voordat je de eerste stappen gaan zetten, maar weten wat je gaat doen en voor welke klanten is wel een vereiste. Als ZZP-er ben jij het bedrijf. Bedenk dus goed wat jij te bieden hebt. Welke kwaliteiten en vaardigheden hebt je? En welke doelgroep zou je daarmee willen aanspreken? Als je dat helder hebt is een inschrijving bij de Kamer van Koophandel in een half uurtje gedaan. Je bestelt visitekaartjes voor de eerste contacten. Even langs de belastingdienst voor een BTW nummer en klaar voor de start ben je!
——————————————————
LEES OOK: Flexibel-werken-als-zzp-er-succes-balans-en-risicos
EN Flexibele-werknemers-moeten-zichzelf-verkopen
——————————————————

Risico en kansen

Het risico van een eigen bedrijf lijkt misschien groot. Maar met de flexibele banen en tijdelijke contracten, die de laatste jaren bij werkgevers meer regel dan uitzondering zijn, is het verschil met ZZP-er of freelancer worden een stuk kleiner geworden. Werknemers worden steeds meer afgerekend op resultaat. Een belangrijke en mooie ontwikkeling, die verantwoordelijkheid bij de mensen zelf legt. Het stimuleert productiviteit, creativiteit en voldoening in het werk. En dat is precies wat je als ZZP-er ook zult ervaren.

Veel meer dan ‘risico nemen’ voelt ZZP-er worden als een mogelijkheid om kansen te benutten. In vrijheid en met veel eigen inbreng in de werkzaamheden. Dat is wat steeds meer mensen aanspreekt. Als ZZP-er bied je eigenlijk op zelfstandige basis jouw expertise aan in de markt. Vaak is investeren dan helemaal niet nodig. De vrijheid en de voldoening die het geeft om precies te doen waar jij goed in bent, trekt veel ondernemende professionals over de streep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.