Goed personeel vinden én binden

goed personeel

Geen bedrijf kan zonder goed personeel. Stel, je hebt een rechterhand nodig, maar weet niet waar je die kunt vinden. Of je hebt een goed personeelslid dat functioneert als jouw rechterhand en het is je ter oren gekomen dat die erover denkt om om zich heen te kijken. Dat lijkt onoverkomelijk! Hoe vind én bind je goed personeel?

Naamsbekendheid, het is het begin

Bij een bedrijf dat goed bekend staat, wil eerder iemand werken dan bij een heel onbekend bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat mensen je weten te vinden? Het begint bij naamsbekendheid. Nu is het afhankelijk van hoe groot je wilt worden, welke bekendheid je zoekt. Lokaal kun je beginnen met het uitdelen  van balpennen, kaartspellen of andere relatiegeschenken waarop je bedrijfsnaam en logo staan. Vooral balpennen doen het goed, het is zo’n item dat bijna niemand koopt, maar waarvan iedereen er legio in de la heeft liggen. Als je ervoor zorgt dat de balpennen ook nog eens lekker schrijven, dan krijgt hij vaak een prominentere plek.

Lokale werving en selectie

Voor werving en selectie kun je zelf aan de slag gaan, maar je kunt ook op zoek gaan naar het uitzendbureau om de hoek. Het is vaak heel fijn als degene die je zoekt de omgeving kent. Daarom is lokaal werven een goede optie. Wist je dat lokaal personeel veel duurzamer is? Denk maar eens aan al het brandstof dat bespaard wordt, als je personeel gewoon op zijn fietsje naar het werk komt. Ga je zelf aan de slag met het werven van personeel, zorg er dan voor dat je goede teksten gebruikt. Deze maken het verschil. Het hoeft niet hartstikke gelikt, als het nieuwe personeelslid zich er maar wel bij voelt. Schrijf je nieuwe rechterhand naar het hart!

Goed personeel vinden en nu nog binden…

Het juiste personeelslid is gevonden, nu nog binden! Goede secondaire arbeidsvoorwaarden zijn een must, maar ook leuke uitjes, een knallend personeelsfeest organiseren en een goede werksfeer verzorgen. Personeel mag best beloond worden. Dat kan natuurlijk door verstrekking van lekkere lunches of af en toe een boekenbon cadeau doen, maar je kunt het ook veel grootser maken. En dat kun je zo speciaal maken als je zelf wilt. Houd wel rekening met de hobby’s van je personeel. Je kunt zelf ontzettend van kitesurfen houden, maar het is niet gezegd dat je daar je rechterhand ook een plezier mee doet! Voelt een personeelslid zich thuis, dan is het minder snel geneigd weer weg te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.