De juiste verkoopmakelaar, hoe vind je die?

De juiste verkoopmakelaar

Je hebt een nieuwe baan en gaat veel meer verdienen. Zodra je een vast contract hebt, zou je na kunnen denken over een nieuw huis. Wil je dichter bij je werk wonen? Of een iets groter huis betrekken, voor het stichten van een gezin? Het verkopen van je oude huis kan een beste taak zijn. Er zijn namelijk erg veel dingen waar je aan moet denken en waar je rekening mee moet houden. Daarom kan het erg fijn zijn om een verkoopmakelaar in de hand te nemen. Zo weet je zeker dat je niets vergeet. En kun je meer ontspannen met de verkoop van je huis. Maar hoe vind je de juiste verkoopmakelaar?

Begin online met informatie zoeken

Net zoals met andere dingen die je wilt kopen of verkopen, begint de zoektocht op het internet. Zo kun je online een duidelijk overzicht schetsen van welke makelaars in jouw omgeving actief zijn. En wat deze makelaars stuk voor stuk uniek maakt. Ook online recensies van klanten kunnen helpen de juiste makelaar te vinden. En doe daarnaast ook altijd even navraag bij mensen die je kent. Dat is de meest betrouwbare bron van informatie. Kijk ook of een makelaar is aangesloten bij Vastgoed PRO, VBO of de brancheorganisatie NVM. Als je de beste makelaars op een rijtje hebt gezet, is het tijd om offertes aan te vragen. Om goed te kunnen vergelijken, kies je er minimaal drie.

Persoonlijk contact met de juiste verkoopmakelaar

Nadat je de offertes hebt vergeleken, kun je waarschijnlijk al een makelaar van je lijstje afstrepen. Nu is het tijd om een bezoekje in te plannen. In het kennismakingsgesprek mag je kritische vragen stellen. Laat je niet afschepen met vage antwoorden. Vraag door tot je hoort wat je weten wilt. Voer als het ware een soort sollicitatiegesprek met de makelaar. Hij of zij gaat immers fors aan je verdienen. Door zo’n persoonlijk gesprek weet je snel genoeg of de makelaar in staat is zich te verdiepen in jouw situatie. En of het persoonlijk goed klikt.

De verkoop van je huis

Wanneer je een makelaar gevonden hebt, zoals De Bloois Vastgoed, is het tijd om goede duidelijke afspraken te maken. Zodat iedereen weet waar hij aan toe is. Welke verkoopstrategie gaan jullie volgen? Wat is de hoogte van de courtage? Hoe wordt deze betaald? Welke vrijheden heeft de makelaar en hoe verlopen de bezichtigingen? Zo kom je later niet voor verrassingen te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.