Mijn badkamer renoveren, kan dat ook goedkoop?

mijn badkamer renoveren

Het afgelopen jaar konden we massaal niet op vakantie. En we werkten lange tijd vooral vanuit huis. Veel mensen hebben daarom geïnvesteerd in verbeteringen aan hun huis. Nieuwe daken, kozijnen of een andere vloer. En is jouw badkamer al aan de beurt geweest? Misschien wil je nu niet teveel uitgeven. Dan nog kun je jouw badkamer renoveren. Want je hoeft geen fortuin uit te geven. Een paar handige tips om je badkamer op een  budgetvriendelijke manier te renoveren.

1. Doe zelf het breek werk

Je kunt natuurlijk een professional inhuren om alles te doen. Maar er zijn genoeg dingen, die je zelf ook kunt doen. Zoals het uitbreken van de oude badkamer. Trommel eventueel een paar sterke vrienden of familieleden op om je te helpen. En zet een kratje bier klaar voor als het werk gedaan is. De juiste gereedschappen kun je huren. En how-to video vind je op internet.

2. Beperk je tot schilderwerk

Heb je geen zin in het rigoureuze werk van breken en opnieuw opbouwen? Kies dan voor schilderwerk! Onderschat de kracht van verf niet. Met verf op minerale basis, kun je zelfs voorgoed vaarwel zeggen tegen schimmel en vocht in de muren van je badkamer. Minerale muurverf ademt en is schimmelwerend. En het is afneembaar. Kies voor een primer en een verf, die jarenlang een frisse nieuwe gloed aan je badkamer geeft! Ook oude tegels of zelfs de badkuip kun je schilderen. Laat je goed informeren welke verf daar het meest geschikt voor is.

3. Nieuwe vloer of intensief reinigen?

Je bent misschien klaar met de kleur van de badkamervloer. Omdat deze niet past bij de rest van je badkamer. Je kunt natuurlijk zelf nieuwe tegels leggen. Of een gietvloer aanbrengen. Een gietvloer kan vaak zelfs over oude tegels heen gegoten worden. Maar een intensieve reiniging van de vloer geeft wellicht ook een mooi resultaat. Alle voegen weer fris? Dat ziet er heel anders uit. En daarna zou je de kleuren in de rest van de badkamer beter af kunnen stemmen op die oude vloer. Dan wordt het weer een mooi geheel.

4. Het hoeft geen design te zijn

Je hoeft niet te investeren in een design kraan of wasbak. Kies wat gangbare vormen, voor veel minder geld. En maak op een andere manier je badkamer bijzonder. Door bijvoorbeeld een inbouwnis of bijzondere kleur aan de muur of in de accessoires. Als je veel aandacht besteedt aan de styling, is er echt niemand die ziet dat je wastafel of kraan een traditionele vorm heeft. Dat geldt ook voor badkamer meubels. Kies niet de duurste. Zorg dat ze passen in jouw ontwerp en styling. Zodat alles een mooi geheel vormt. Misschien kun je zelfs kiezen voor tweedehands meubels, spiegels en radiatoren.

Benodigde tijd: 14 dagen

Badkamer renoveren zonder hoge kosten

 1. Doe zoveel mogelijk zelf

  Je kunt zelf breken, schilderen en stylen

 2. Beperk je tot schilderwerk

  Nieuwe verf in een mooie kleur aan de muur kan al veel doen. Je kunt zelfs tegels en het bad schilderen

 3. Voordelige vloer door styling

  Begin eens met de vloer intensief te reinigen. Knapt deze op? Style dan de rest van de badkamer in een passende kleur.

 4. Gietvloer over de oude

  Wil je toch een nieuwe vloer? Overweeg dan een gietvloer. Je hoeft dan -in de meeste gevallen- de oude vloer niet eens weg te halen.

 5. Kies niet voor design

  Kies niet persé voor design kramen, wasbakken en meubels. Als je de styling goed op orde hebt, ziet niemand dat!

 6. Zoek naar tweedehands

  Kies je voor tweedehands, dan bespaar je echt! Denk ook aan spiegels en radiotoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.