Voorjaarsvakantie met de kinderen, wat ga jij doen?

Lekker thuis of erop uit?

VoorjaarsvakantieIs jouw werk flexibel genoeg om deze voorjaars- vakantie vrije tijd te kunnen delen met je kinderen? En wat ga je dan doen? Ga je geen carnaval vieren en sta je niet op de latten in de sneeuw? Er is zoveel meer te doen. Shoppen, de natuur in en een museum pakken?

Er zijn genoeg dingen te doen, naast lekker relaxen met een lekkere film, samen op de bank of koekjes bakken. Voor alle moeders en alle kinderen is er wel iets te verzinnen. Bij mooi weer of bij snertweer. Ga er lekker op uit!

Shoppen in een leuke stad of online

Als je kids ervan houden, is een dagje shoppen een heerlijk uitje. Elke vakantie trek ik zelf daar altijd tijd en geld voor uit. Lekker slenteren door Amersfoort, Utrecht of Amsterdam. Een kopje koffie en thee, mensen kijken en bijkletsen. En een lekkere lunch tussen het shoppen door. Leuke kleding shoppen en dikke pret met elkaar. En heb je kinderen die liever hutten bouwen? Shop dan vooral online coole kinderkleding zoals Cars jeans. Stoer en betaalbaar. En je hoeft er niet veel tijd aan te besteden.

De natuur in met je kinderen

Veel kinderen zitten te vaak binnen. Met hun hoofdjes in de digitale wereld. Youtube fimpjes, netflix en snapchatten. De vakantie is een uitstekend moment om er eens lekker op uit te gaan. Neem zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes mee en ga uitwaaien aan zee, rennen door de duinen, schelpen zoeken langs de waterlijn. Of ravotten in het bos. Hutten bouwen of struinen langs een beek. Door het hele land kun je de natuur ontdekken. Kijk eens op buitenkinderen.nl voor leuke tips en bij OERRR het kinderprogramma van Natuurmonumenten.

Musea voor kinderen

Zelf had ik het vroeger niet zo op musea. Ik werd er mee naar toe genomen en het viel altijd reuze mee. Maar van tevoren was ik er nooit zo enthousiast over. Het was nooit echt iets voor kinderen vond ik zelf als kind. Maar nu? Er is veel veranderd! Bijna elk museum in Nederland heeft wel een leuk kinderprogramma in de schoolvakanties. Het Tropenmuseum heeft altijd een mooi programma. Zij nemen je mee op reis naar verre landen. En het Amsterdam museum neemt je mee naar de geschiedenis van onze hoofdstad.

Wat ga jij doen met je kinderen deze vakantie? Als je tenminste geen carnaval viert en niet de sneeuw op gaat zoeken om te skiën? Welke tips heb jij voor een lekker dagje erop uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.