Kleding voor een sollicitatiegesprek, welke accessoires passen daarbij?

Kleding sollicitatiegesprekKleding voor een sollicitatie- gesprek is belangrijk. En accessoires zijn dat ook. Ze horen bij je presentatie. De eerste indruk. En deze gaat voor een deel over je uiterlijk. Natuurlijk is een vriendelijke lach, de juiste handdruk en een zelfverzekerde houding nog indrukwekkender. Maar je kleding voor een sollicitatiegesprek is zeker iets om goed over na te denken. En daar horen accessoires zoals sieraden, sjaals, horloges, stropdassen, haarspelden, piercings, riemen, handtassen, laptoptassen, je bril en zelfs je mobieltje allemaal bij. Ze zeggen veel over wie jij bent.

Horloge als accessoire

Hoewel je tijdens een sollicitatiegesprek beter niet te vaak op je horloge kunt kijken, maakt het veel uit welk model je draagt. Neem als voorbeeld het verschil tussen een Seiko Prospex en een Adidas horloge. De eerste is een stoer horloge dat voor zowel mannen als vrouwen erg mooi kan staan. Seiko straalt kwaliteit en klasse uit. Adidas horloges zijn meer sportief en snel. Het zegt veel over jou welke je kiest.

Welke tas neem je mee?

Misschien hoef je niet eens een tas mee te nemen. Dat komt lekker opgeruimd over. Maar als je er een meeneemt, zorg dan dat deze past bij de stijl van je kleding. Of in elk geval past bij wie jij bent. Want je hoeft je natuurlijk niet anders voor te doen dan je bent! Maar een net pak met stropdas past niet bij een sjofele rugzak. En bij een mooie jurk wil je een lederen tas in de juiste kleur dragen. Het mag allemaal best opvallend en in je eigen smaak zijn. Als het maar verzorgd is.

Sieraden om jouw outfit te ondersteunen

Kleding voor een sollicitatiegesprek is echt iets om goed over na te denken. Belangrijke accessoires daarbij zijn ook sieraden. Veel jurken komen echt beter over met een mooie bijpassende ketting of armband. Hang jezelf er echter niet mee vol. Dan kan het snel een kerstboom worden en dat is alleen maar verwarrend. Heb je al een opvallende ketting om? Laat de armbanden dan achterwege.

Kleding voor een sollicitatiegesprek: Kies bewust en blijf jezelf

Kies zelf waar jij de nadruk op wilt leggen. Opvallende bijzondere schoenen, kunnen bij een bedrijf in modeschoenen natuurlijk niet ontbreken. Is het een hip en modern bedrijf en past dat bij jou, kies dan voor hippe kleding en accessoires. Is een bedrijf meer milieubewust? Dan kun je kiezen voor natuurlijke materialen, die niet perse in de laatste modetrend passen. Kleed je in elk geval zoals jezelf. Zodat je je goed op je gemak kunt voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.