Startende ondernemers en mobiliteit

Startende ondernemers en mobiliteit

Je bent net gestart als zelfstandig ondernemer om beter flexibel te kunnen werken, en je denkt nu na over je mobiliteit. Want hoe kom je snel en op tijd bij je toekomstige klanten? De trein of de bus zijn lang niet altijd een optie. Als startende ondernemer met weinig budget kan een betrouwbare 2e hands auto een goede oplossing zijn. Gelukkig is er veel keus en zul je vrijwel zeker de auto vinden die je zoekt. En wil je ook goederen vervoeren? Denk je dan aan een busje of een aanhanger? Startende ondernemers en mobiliteit. Het is een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap om aandacht aan te geven.

Startende ondernemers en mobiliteit: Tweedehands auto

Startende ondernemers en mobiliteit

Wanneer je een praktische goede auto zoekt is het verstandig om al je wensen en eisen helder te hebben. Hoe groot moet de auto zijn? Welke accessoires moeten er in ieder geval in zitten? Vind je een ingebouwd GPS-systeem belangrijk? Denk eerst na over dit soort vragen, want wanneer je goed voorbereid bent en weet wat je wil is de kans op succes veel groter. Alleen dan koop je waarschijnlijk een auto waar je nog lang plezier van zult hebben. Als je deze stap eenmaal hebt genomen is het tijd om te kijken naar het aanbod. Daarvoor kun je kijken naar advertenties in de plaatselijke kranten of langs gaan bij garages en dealers in de buurt. Regel dan altijd een proefrit, want je kunt alleen een goede keuze maken als je echt hebt gevoeld hoe een auto rijdt. En let op deze dingen als je een tweedehands auto koopt.

Zelf goederen vervoeren met busje of aanhanger

Startende ondernemers en mobiliteit als je goederen wilt vervoeren? Met een rijbewijs B mag je auto’s en busjes besturen met een totaalgewicht van maximaal 3500 kg en met maximaal 8 zitplaatsen. Voor het rijden met een aanhanger kun je in één dag een extra aantekening in je rijbewijs halen. Het voordeel van een aanhanger is dat je deze los kunt koppelen van je gewone auto. Zoek een betaalbare aanhanger en maak deze zo compleet mogelijk met disselkisten, extra boxen, loopplank of overkapping. En leer er goed mee rijden. Wil je toch een bus? Dan investeer je iets meer. Maar heb je ook meer comfort. Het is ook belangrijk om de bus of de aanhanger te voorzien van de naam van je bedrijf.


LEES OOK: Privé chauffeur inhuren als je ondernemer bent


Aanbod online en uitkijken voor een miskoop

Behalve je directe omgeving kun je ook online zoeken naar de 2e hands auto, bus of aanhanger die bij jou past. Er zijn verschillende websites waarop je het aanbod aan gebruikte auto’s in het hele land kunt zien. Een voordeel is dat de keuze dan nog groter wordt en je ook scherp de vraagprijzen van auto’s kunt vergelijken. Zeker als je weinig budget hebt, wil je wel waar voor je geld. Er is een aantal punten waar je zelf op kunt letten als je een gebruikte auto koopt. Weinig kilometers op de teller, maar wel compleet versleten vloermatten? Dat is vreemd! Ook kun je zelf naar de motor en banden kijken en zien of de koelvloeistof en olie niet lekken. Als je echter zekerheid wilt over de verborgen gebreken, dan is het verstandig om door een onafhankelijke organisatie een taxatierapport te laten opstellen. Je wilt immers starten met ondernemen en dan zit je niet te wachten op problemen met mobiliteit en transport.

Een reactie

  1. Goed artikel, bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.