Startende ondernemers en mobiliteit

Je bent net gestart als zelfstandig ondernemer om beter flexibel te kunnen werken, en je denkt nu na over je mobiliteit. Want hoe kom je snel en op tijd bij je toekomstige klanten? De trein of de bus zijn lang niet altijd een optie. Als startende ondernemer met weinig budget kan een betrouwbare 2e hands auto een goede oplossing zijn. Gelukkig is er veel keus en zul je vrijwel zeker de auto vinden die je zoekt.

Tweedehands automarkt

Wanneer je een praktische goede auto zoekt is het verstandig om al je wensen en eisen helder te hebben. Hoe groot moet de auto zijn? Welke accessoires moeten er in ieder geval in zitten? Vind je een airco of een ingebouwd GPS-systeem handig? Denk eerst na over dit soort vragen, want wanneer je goed voorbereid bent en weet wat je wil is de kans op succes veel groter. Alleen dan koop je waarschijnlijk een auto waar je nog lang plezier van zult hebben. Als je deze stap eenmaal hebt genomen is het tijd om te kijken naar het aanbod. Daarvoor kun je kijken naar advertenties in de plaatselijke kranten of langs gaan bij garages en dealers in de buurt. Regel dan altijd een proefrit, want je kunt alleen een goede keuze maken als je echt hebt gevoeld hoe een auto rijdt.

Aanbod online

Behalve je directe omgeving kun je ook online zoeken naar de 2e hands auto die bij jou past. Er zijn verschillende websites waarop je het aanbod aan gebruikte auto’s in het hele land kunt zien. Een voordeel is dat de keuze dan nog groter wordt en je ook scherp de vraagprijzen van auto’s, online gezocht, kunt vergelijken. Zeker als je weinig budget hebt, wil je wel waar voor je geld. Er zijn een aantal punten waar je zelf op kunt letten als je een gebruikte auto koopt. Weinig kilometers op de teller, maar wel compleet versleten vloermatten? Vreemd! Ook kun je zelf naar de motor en banden kijken of zien of de koelvloeistof goed is bijgevuld. Als je echter zekerheid wilt over de verborgen gebreken, dan is het verstandig om door een onafhankelijke organisatie een taxatierapport te laten opstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.