Minder verdienen met jouw ideale werk, is dat erg?

minder verdienenMinder verdienen, daar zijn vrouwen over het algemeen goed in. Althans, als je de emancipatie cijfers moet geloven. Maar waarom gaat het eigenlijk altijd over geld? Is emancipatie niet ook de vrijheid durven nemen om je leven op jouw ideale manier in te vullen? Ben jij bereid minder te verdienen als je jouw ideale werk zou kunnen doen? En maakt dat jou minder geëmancipeerd? Of is die vrijheid juist een hogere vorm van emancipatie. Is ‘zijn wie of wat je wilt zijn’ uit eigen vrije wil de emancipatie die vrouwen werkelijk verder brengt? En hoe erg vind jij minder verdienen als je jouw ideale werk kunt combineren met jouw ideale leven?

Ideaal werk, minder verdienen

Of ‘ideaal werk’ bestaat, vraag ik me af. En een ‘ideaal leven’ is al helemaal bijzonder. Dat neemt niet weg dat je er dicht bij kunt komen. Werk jij graag vanuit huis omdat je kinderen nog klein zijn? Of wil jij juist werkend de wereld over reizen als digitale nomade? Alle klussen die je op deze manier kunt klaren voldoen eigenlijk al aan een hoop voorwaarden voor ‘de ideale baan’. Ook al zijn er altijd dingen waar je geen zin in hebt, of die je liever anders zou zien. Maar hé, je bent zo vrij als een vogeltje en kunt je werk om jouw ideale leven heen vouwen. Dat scheelt een hoop stress. En stress is de grootste vijand van geluk. Dat is op zich al ‘kiezen voor jezelf’. En dat is waar emancipatie van mannen en vrouwen vooral over zou mogen gaan, wat mij betreft. Kiezen voor jezelf betekent niet dat je asociaal bent en geen rekening houdt met anderen. Het betekent dat jij de beste versie van jezelf geeft aan de wereld om je heen. En tegelijkertijd mag jij op je allergelukkigst zijn.

Minder verdienen met ideaal werk?

Is jouw ideale werk op dit moment iets waar jij gelukkig van wordt? Waar jij nieuwe of oude talenten verder kunt ontwikkelen? Of zijn de werktijden ideaal om jouw dromen in je vrije tijd waar te maken? Of geeft jouw werk de ruimte de moeder te zijn voor je kinderen, die jij op dit moment graag wilt zijn? Minder verdienen is dan voor veel mensen helemaal niet erg. Je werkt om te leven en niet andersom. Zo denken gelukkig steeds meer mensen over werken en leven. En als je minder verdient, kijk dan eens hoe je heel eenvoudig kunt besparen op vaste lasten. Want bedragen die elke maand afgeschreven worden, tikken op jaarbasis best aardig aan. De meeste Nederlanders zijn bijvoorbeeld veel uitgebreider verzekerd dan eigenlijk nodig is. Heb je echt een aanvullende zorgverzekering nodig? Independer legt uit waar je op kunt letten. Want vaak is die aanvulling niet eens echt nodig. De meeste ziektekosten worden wel vergoed uit de basisverzekering. Je leest er meer over op de website van Independer. Ook met andere vaste maandelijkse kosten zoals gas, licht en auto kun je vaak eenvoudig besparen. Zo kun je met een gerust hart van jouw ideale leven genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.