Carrière switch? Dit is een goed moment!

Carrière switch

Voor het volgen van je hart is het natuurlijk elke dag een goed moment. Maar als je je eerder tegen liet houden doordat de markt weinig mogelijkheden bood, dan is nu de tijd rijp. Misschien loop je al jaren rond met een idee. Een ander beroep of een ondernemersplan. Er zijn mogelijkheden volop en bedrijven zoeken goede mensen. Wil je eerst een opleiding doen? Begin dan vandaag nog. Want dromen uitstellen is echt niet meer van deze tijd! Het is tijd voor een carrière switch.

Carrière: een beeld dat je had

Je koos een studie toen je eigenlijk te jong was om precies te weten wat je wilde. Of misschien was je het vergeten. Want ze zeggen wel eens dat je uiteindelijk het meeste plezier haalt uit het beroep dat je als kind al wilde worden. Wat speelde je graag voordat je naar de middelbare school ging? Ik ontwierp kleding, schreef verhalen en ik zong de hele dag. Met schijven verdien ik nu mijn geld. En kleding maken doe ik zelden. Maar als ik zo af en toe achter mijn naaimachine duik, dan voelt dat nog steeds heel goed. Zingen doe ik elke dag. Maar ik kreeg er nooit voor betaald. En dat hoeft natuurlijk ook niet. Maar het beeld van een carrière als je gaat studeren is vaak wel heel anders dan de dingen waar je blij van wordt. Omdat we niet leerden bij onszelf te blijven, maar ons teveel lieten sturen door wat er van ons verwacht werd. Of door wat we zelf dachten allemaal te moeten doen om ‘erbij’ te horen.


LEES OOK: Minder verdienen met je ideale werk, is dat erg?
EN Detachering en de voordelen voor werknemers


Durven een carrière switch te maken

Steeds meer mensen maken een carrière switch. Zij gebruiken soms zijdelings hun opgedane kennis en ervaring, maar sturen steeds verder naar werk waar hun passie ligt. Ook al is ‘passie’ misschien een suf woord. Het geeft wel aan dat je hart ernaar uit gaat. Dat je brand van verlangen naar die ene manier van leven. Die ene manier om jouw werk vorm te geven. Of je nu goudsmid wilt worden, yogaleraar of solliciteren wilt op een vacature voor projectmanager in Afrika. Als het goed voelt ondanks praktische bezwaren, ga er dan voor. Soms is het een grote stap om te nemen. Je hebt immers zekerheid in je huidige baan. Maar je kunt er gerust van uit gaan dat je nooit spijt krijgt als je besluit te hart te volgen. Het brengt zoveel geluk, dat er geen plek is voor zorgen of onzekerheden. Gewoon omdat je vrij bent. En dat is onbetaalbaar.

Denk jij weleens aan een carrièreswitch? En wat zou dan jouw ideale baan zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.