Droombaan? Alleen als die binnen een uur bereikbaar is!

Nederlander blijkt een verwende forens

Meer dan de helft van de Europese werknemers vindt een reistijd langer dan twee uur acceptabel voor de ideale baan. De meerderheid van de Nederlanders daarentegen wil niet langer dan een uur heen en weer reizen naar het werk. Dat bleek uit internationaal onderzoek van StepStone.

‘We zien in het onderzoek dat er een samenhang is tussen de bereidheid om te reizen en de kwaliteit van de baan. Daarnaast blijkt ook dat de Nederlanders redelijk verwende forenzen zijn. Doordat de afstanden in de Randstad zo klein zijn, geven de meeste Nederlanders de voorkeur aan een kortere reisafstand dan de gemiddelde Europeaan. Het verbaasd me wel dat, ondanks de recessie en de stijgende werkloosheid, de Nederlanders niet bereid zijn verder te reizen,’ zegt country manager Gijs Bos.

Grote verschillen
31.492 bezoekers van de StepStonesites, verspreid over acht landen, hebben meegewerkt aan het onderzoek van StepStone. Wanneer er Europese vergelijkingen worden getrokken, blijkt dat de mobiliteit van de Europese landen onderling grote verschillen vertoont. Zo wil maar zestien procent van de Nederlanders langer dan twee uur reizen voor hun werk. Bij de de Belgen daarentegen, is 28 procent bereid langer dan twee uur te reizen.  Volgens de meeste Nederlandse respondenten wordt er zeker niet meer dan twee uur gereisd, zelfs als het een droombaan betreft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.