Duurzaam kantoor en bedrijf krijgt beter personeel: trend!

Duurzaam kantoorNu de trend van flexibel werken en ‘het nieuwe werken’ voet aan de grond heeft gekregen in Nederland, is het tijd om verder te ontwikkelen op duurzaamheid. Werkgevers houden al steeds meer rekening met de wensen van werknemers. Zo kunnen zij werktijden vaak in overleg afspreken. En krijgen werknemers meer ruimte om werk en leven beter te combineren. De volgende trend ligt alweer klaar om ons druk over te maken. Duurzaamheid is voor veel mensen een steeds belangrijker issue als zij kiezen voor werk. Draag ik bij aan een betere wereld? Of werk ik aan een doodlopend spoor. Vooral jongere mensen die beginnen aan hun carrière vinden het belangrijk om bij te dragen aan een wereld die over vijftig jaar nog steeds leefbaar is.

Duurzame werkgevers doen het goed

Bedrijven die duurzaamheid en MVO hoog in het vaandel hebben staan, zijn populair bij werkzoekenden en schoolverlaters. Alle geluiden van de afgelopen jaren over het milieu en vooral de manier waarop wij daar met z’n allen een positieve bijdrage aan kunnen leveren, werpt zijn vruchten af. Mensen zijn zich steeds meer bewust van wat zij zelf bij kunnen dragen. En als dat onder werktijd kan? Dat is een belangrijke reden om te kiezen voor een werkgever die duurzaam onderneemt. Bedrijven die nu al maatschappelijk verantwoord werken. Of start-ups die een mooie innovatie bieden op weg naar een schonere wereld. Zij zijn populairder dan ooit.

Duurzaam kantoor voor gezonde werkomgeving

Waar let je op als je een kantoor duurzaam wilt maken voor mens en milieu?

1.       De ligging in een stad is belangrijk als je werknemers en klanten wilt stimuleren met het openbaar vervoer te reizen. En als het kantoor meer in de natuur ligt, dan zou fietsen een optie kunnen zijn. En voor mensen die van verder weg komen voldoende parkeergelegenheid met laadpalen voor elektrische auto’s.

2.       De uitstraling van het pand en de werkruimte is van grote invloed op de beleving van werknemers die er het grootste deel van hun dag doorbrengen. Geen stoffig tapijt, maar een frisse duurzame parketvloer zal aantrekkelijker zijn.

3.       Zuinig met energie omgaan. Zonnepanelen op het dak en het gebruik van duurzame materialen in het interieur. Dat zal ook gelijk de sfeer verbeteren. Werknemers mogen zich er beste ‘thuis’ voelen. Dat verhoogt de productiviteit.

4.       Gezond werkklimaat. Zorg dat er frisse lucht naar binnen kan in het kantoor. En plaats grote planten in open ruimtes. Mensen willen kunnen ademen, ook als zij aan het werk zijn.

5.     Kantine of catering met gezond en duurzaam voedsel. We willen gezond eten. Voor onszelf en het milieu. Dus graag biologisch met groenten en granen in de hoofdrol.

CO2 neutraal werken

Wat zou het mooi zijn als het bedrijfsleven steeds meer naar een situatie toe kan gaan, waarin zij voor mens en milieu op een duurzame manier zorg dragen. Lukt dat op een bepaald moment niet? Dan kunnen bedrijven ervoor kiezen om hun CO2 balans aan te vullen met een bijdrage aan projecten, die hiervoor compenseren. Kijk eens op fairclimatefund.nl hoe eenvoudig dat kan zijn. Als iedereen CO2 neutraal werkt of compenseert, kan de mensheid pas echt duurzaam succesvol zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.