Geen inbraken tijdens je vakantie? Wees voorbereid!

Geen inbrekers over de vloer

geen inbrakenInbrekers deinzen bijna nergens voor terug. Hoe houd je ze dan toch op afstand? Volg deze tips om je huis zo goed mogelijk te beveiligen. En neem altijd het zekere voor het onzekere: sluit vandaag nog een inboedelverzekering af.

5 tips om inbraak te voorkomen

1. Investeer in een alarm

Een alarm zorgt ervoor dat inbrekers zich snel uit de voeten maken. Bespaar daarom niet op een super-de-luxe beveiliging voor je huis. Een alarmsysteem die je bij een bouwmarkt kunt kopen, is voor inbrekers kinderspel. Ze trappen het zo kapot. Vraag liever een alarmexpert om advies, zodat je zeker weet dat je huis goed beveiligd is.

2. Stap op verdachte figuren af

Jij hebt liever geen inbrekers over de vloer, maar voor je buren geldt hetzelfde. Spreek af om samen op verdachte figuren in jullie straat te letten. Open eventueel een buurtapp om elkaar goed op de hoogte te houden. En zie je iemand die je niet vertrouwt? Spreek hem of haar aan. Zo ben je een eventuele inbraak voor.

3. Beveilig de achterdeur extra goed

Het kost inbrekers vaak maar 3 minuten om een huis via de achterdeur binnen te komen. Niet gek, want deze deuren hebben bijna altijd een slecht aluminium beslag. Meer dan een tang en een schroevendraaier is niet nodig om de deur dan te openen. Kies daarom voor een slot met een SKG keurmerk en een anti-cilindertrekbeslag. Koop ook een anti-inbraakstrip en dievenkauwen om de deur nóg beter te beveiligen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de andere deuren van je huis.

4. Doe net alsof je thuis bent

Veel mensen krijgen voordat ze op vakantie gaan ineens opruimdrift. Het huis moet zo netjes mogelijk achtergelaten worden. Om inbrekers op afstand te houden, kun je beter niet te netjes zijn. Hoe normaler je huis eruitziet, hoe kleiner de kans dat er ingebroken wordt. Laat dus gerust een paar kopjes op tafel staan en tijdschriften op de bank slingeren. Zet ook een tijdschakelaar op de lampen, dan lijkt je huis meer bewoond.

5. Sluit ook de kleinste ramen van het huis

De grote ramen in huis vergeten we niet zo snel dicht te doen, maar het kelderraampje of het wc-raampje wel. Zelfs door deze piepkleine raampjes kunnen inbrekers binnenkomen. Sluit deze ramen dus voordat je weggaat en zorg voor een goede vergrendeling, zoals een barrièrestang. Deze ramen zijn bijna altijd het slechtst beveiligd van het hele huis.

Heb jij al een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is voor iedereen onmisbaar. Met een verzekering van InShared weet je zeker dat je inboedel eerlijk en voordelig is verzekerd bij schade, verlies of diefstal. Het afsluiten van een verzekering is geen gedoe. Binnen een paar minuten regel je het online. Zo makkelijk kan het zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.