Kantoor als inspiratieplek voor werknemers en klanten

Kantoor als inspiratieplekWe kunnen inmiddels werken waar we willen. Onafhankelijk van tijd en plaats. De meeste werkzaamheden die vroeger perse op kantoor plaats moesten vinden, doen we nu vanuit huis, in de auto, op een flexplek of zelfs in het buitenland. De trend van flexibel werken zet echt door. En dat stemt de meesten van ons positief. Het kantoor heeft zijn oude functie verloren. Maar er is wel een nieuwe behoefte bij gekomen. Je wilt nog steeds het gevoel van ‘ergens bij horen’ stimuleren voor je medewerkers en je wilt klanten kunnen ontvangen op een plek die uitstraalt waar jullie bedrijf voor staat. Het kantoor als inspiratieplek vraagt om een andere inrichting.

Contact met collega’s en klanten

Mensen willen zich graag kunnen identificeren met het bedrijf waarvoor zij werken. Als iedereen alleen nog maar vanuit huis werkt, raken we de ‘feeling’ met collega’s gemakkelijk kwijt. Daar zijn oplossingen voor te verzinnen. Een daarvan is een kantoor, waar iedereen zich thuis kan voelen. Of liever gezegd, een plek waar werknemers inspiratie op kunnen doen en elkaar ontmoeten. Even kunnen voelen met wie en voor wie zij het werk ook alweer verzetten. Ook al doen zij dat goeddeels vanuit huis. Ook voor klanten is het prettig een plek te kunnen bezoeken, die hoort bij de mensen waar zij mee werken.

Kantoor als inspiratieplek

modern kantoorHet is de kunst het kantoor als inspiratieplek te laten zijn voor zowel klanten als werknemers. Kies je bijvoorbeeld voor een industriële look? Zorg dan dat het wel gezellig, warm en cosy blijft op sommige punten. Dat kan bijvoorbeeld door extreem comfortabele stoelen in een warme kleur te plaatsen in een interieur met grove houten en metalen elementen. Functionaliteit heeft een andere lading gekregen voor moderne kantoren. De functie als inspiratieplek is anders dan die van een kantoor waar iedereen zijn werk moet doen. Het mag kleiner zijn. Het mag luxe uitstralen. En het mag inspireren.

Gezellig of stoer met mooi uitzicht

planten op kantoorLaat voor bij de deur een naambordje met logo graveren. Dan weten klanten je ook in een verzamelgebouw goed te vinden. Zorg voor een bijzondere uitstraling in het interieur, die past bij de waarden van je bedrijf. Wil je het sportief, stoer en industrieel? Of juist gezellig, warm en groen? Zorg dat het aansluit bij de verwachtingen, maar verras ook. Plaats bijvoorbeeld een tafeltennis tafel of een basket om een balletje te gooien. Kies je voor industrieel, trek dat dan ook in detail door. Zijn er kabels zichtbaar? Orden deze dan door er metalen kabellabels aan te hangen. Let ook op het uitzicht wat je vanuit je kantoor hebt. Dat is even belangrijk als het gebouw of de locatie. Het doet veel voor de positieve beleving die mensen hebben op het kantoor. En kies je voor gezellig en groen, voer dat dan ook door in details. Plaats plantjes en verzorg ze goed. En plaats een warme hangbank met zachte kussens. En zorg dat er altijd lekker en gezond eten in huis is als er veel mensen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.