Waardering voor je kind laten blijken? Ontdek hoe je dat goed doet!

Podcast over waardering voor je kind

Waardering voor je kindWij hebben vaak de neiging om onze kinderen vooral te complimenteren bij goede prestaties. Maar onderzoek wijst uit dat voor de ontwikkeling van kinderen het beter is om júist je waardering uit te spreken wanneer ze hun best doen. Ook voor dingen die ze minder goed kunnen. Dit zegt lector Ouderschap en Ouderbegeleiding Carolien Gravesteijn in de nieuwe podcast De energie van waarderen voor kinderen. “Het is belangrijk voor het zelfbeeld en de weerbaarheid van kinderen dat ze positieve dingen horen over zichzelf. Ook als ze minder presteren dan we verwachten of hopen.” Waardering voor je kind uiten is dus belangrijk. En hoe doe je dat zo goed mogelijk? Luister de podcast en kom erachter!

Podcast over waardering voor kinderen

NUON_Energie van waarderenCarolien GravesteijnCarolien Gravesteijn legt in deze podcast uit hoe je met positieve aandacht zelfs ‘moeilijke’ pubers weer op het juiste pad krijgt. Ook benadrukt zij het belang van een goede relatie tussen de ouders.

In deze podcast over waardering voor je opgroeiende kinderen moedigt Carolien ouders aan om met name te luisteren naar hun eigen intuïtie en gevoel. Daarnaast bespreekt zij samen met de andere gasten verschillende rituelen waarmee je kinderen leert om zelf hun waardering uit te spreken voor anderen. Je kunt deze bijvoorbeeld toepassen tijdens het kerstdiner voor een onvergetelijke kerst.

Meer over De energie van waarderen

Waarom is waardering zo belangrijk voor kinderen, partners en collegae? En hoe geeft het ons energie? Daarover gaat deze nieuwe podcastserie De energie van waarderen, die is opgenomen naar aanleiding van het Nationaal Waarderingsonderzoek dat energiebedrijf Nuon liet uitvoeren. Zij ondervroegen daarvoor ruim 1.000 mannen, vrouwen en kinderen in Nederland. In drie afleveringen gaan relatiedeskundige Paulien Timmer, organisatiepsycholoog Irith Koster en lector Ouderschap en Ouderbegeleiding Carolien Gravesteijn dieper in op het belang van waarderen. In deze reeks wordt respectievelijk extra aandacht besteed aan waarderen in liefdesrelaties, op de werkvloer en bij het opvoeden van kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.