Arbeidsvoorwaarden om over te onderhandelen

Arbeidsvoorwaarden onderhandelen

arbeidsvoorwaarden onderhandelenGefeliciteerd met je nieuwe baan! Je hebt je door alle rondes heen geworsteld en blijkt de beste kandidaat voor de job. Dan is het nu tijd om over de arbeidsvoorwaarden te onderhandelen. Staar je niet blind op een bepaald salaris, dit is namelijk ook te ‘verhogen’ aan de hand van andere voordelen. Secundaire arbeidsvoorwaarden bijvoorbeeld.

Verhuisvergoeding

Willen ze je echt graag hebben en woon je niet om de hoek? Dan is een verhuisvergoeding een optie. Elke dag een verre reis afleggen kost tijd en bovendien geld. Misschien is het voor allebei de partijen goedkoper als je een huis in de buurt zoekt. Voor de verhuizing kun je een vergoeding vragen.

Reiskostenvergoedingen

Blijf je op afstand wonen? Dan ontvang je in bijna alle gevallen een reiskostenvergoeding voor de auto of het openbaar vervoer. Meestal zijn de voorwaarden voor deze vergoeding vastgelegd en hetzelfde voor al het personeel en valt er weinig te onderhandelen, maar kijk toch of je hier samen uit kunt komen als de hoogte van de vergoeding je niet zint. Als je niet het loon krijgt waar je op gehoopt had, dan is een volledige dekking van de reiskosten wellicht een mooi tegenbod.

Auto van de zaak

Ga je erg veel kilometers maken? Bijvoorbeeld omdat je ver weg woont of veel op pad bent voor klanten. Dan is een auto van de zaak een voordelige optie voor je werkgever. Zie het als een abonnement op een auto, zonder dat er kosten voor onderhoud, brandstof of verzekeringen bij komen kijken. De leasemaatschappij regelt alles, waaronder de autoverzekering. Tip: kijk na wat er gebeurt met de opgebouwde schadevrije jaren als je dit leasecontract beëindigt. Bij het afsluiten van een autoverzekering na een lease auto wil je deze het liefst wel meenemen natuurlijk. Dat scheelt enorm in premie als je weer een auto privé gaat rijden.

Scholing en studiefaciliteiten

De meeste bedrijven bieden tegenwoordig mogelijkheden om je verder te ontwikkelen door middel van cursussen of opleidingen. Ze investeren hiermee in jou, maar ook in het bedrijf. Mocht hier niets over in je contract staan, maak dit onderwerp dan zeker bespreekbaar. Misschien heb je zelf nog ambities om een gerelateerde opleiding te volgen en deze extra kennis maakt jou uiteindelijk een grotere aanwinst voor het bedrijf. Deze kennis komt ook van pas wanneer je op zoek gaat naar een volgende stap in je carrière.

Flexibele werktijden en thuiswerken

Ben je niet enthousiast over de vastgestelde werktijden? Kijk dan of het mogelijk is om deze wat flexibeler te maken. Als jij pas na half 10 ’s ochtends goed presteert, is dit een goed punt voor onderhandeling. Ook thuiswerken hoort tot de mogelijkheden te behoren. De werkgever is zelfs verplicht om dit verzoek in overweging te nemen.

Er zijn nog veel meer arbeidsvoorwaarden om over te onderhandelen. Waar zou jij sowieso over onderhandelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.