Nederlandse bedrijven worstelen met vergrijzing

www.managersonline.nl meldt: Kenniskloof is te dichten met aannemen ouderen, maar meeste bedrijven doen dit niet

Hoewel een meerderheid van de bedrijven beweert dat oudere werknemers net zo goed of zelfs beter zijn dan jongere en het gebrek aan kennis en ervaring in sommige gevallen nijpend is, verwacht slechts acht procent van de bedrijven meer 50-plussers aan te werven dan vorig jaar.

Nederlandse bedrijven nemen nog steeds onvoldoende maatregelen om de vergrijzing van de arbeidsmarkt op te vangen. Dat blijkt onder meer blijkt uit een studie van het Adecco Institute.

Kenniskloof
Uit de studie blijkt verder dat Nederlandse bedrijven kampen met een tekort aan technisch en commercieel geschoold personeel. Meer dan een kwart krijgt haar vacatures niet ingevuld. Maar liefst 72 procent van de werkgevers gelooft dat dit probleem is op te lossen door oudere werknemers meer en langer aan het werk te laten. Maar slechts acht procent voegt die daad bij het woord met concrete plannen om meer oudere werknemers te werven en de kenniskloof te dichten.

Nog niet de juiste maatregelen
Erwin van Iersel, Country Manager Adecco Benelux, over de resultaten: “Nederlandse bedrijven lijken het moeilijk te hebben om op een goede manier met de vergrijzing van de bevolking en hun personeel om te gaan. Enerzijds ondervinden ze nog heel wat problemen om vacatures op te vullen en geschoolde mensen aan te trekken. Anderzijds erkennen ze de problemen, detecteren ze zelfs al enkele oplossingen, maar nemen ze nog niet altijd de juiste maatregelen om het hoofd te bieden aan de problemen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.