Flyers, hoe helpen die je aan nieuwe klanten?

flyers

Flyers, wat kun je daar allemaal mee doen? Ben je ondernemer, ZZP-er of freelancer of wil je op een ludieke manier jezelf als werknemer promoten voor een leuke nieuwe baan? Flyers kunnen je daarbij helpen. Als ondernemer sta je misschien regelmatig op een beurs. Dan is het duidelijk dat je met een flyer jouw dienst of product gemakkelijk kunt promoten door deze aan potentiële klanten mee te geven. Een flyer is meestal een A5je, maar als je veel informatie kwijt wilt, kan het ook een A4tje zijn en enkel- of dubbelzijdig bedrukt.

Drukwerk bestellen, doen we dat nog?

Ja zeker! Als ondernemer zal je op verschillende momenten behoefte hebben aan drukwerk. Online drukwerk bestellen is dan het meest eenvoudig. Je kunt altijd hulp krijgen via de telefoon en je kan alles bestellen wat je voor je bedrijf aan drukwerk nodig hebt. Want ook al zijn we al lang geleden in het digitale tijdperk beland, fysieke boodschappen komen toch anders binnen. Visitekaartjes, flyers en folders zijn nog steeds in gebruik om jouw marketing boodschap over te brengen op je klanten. Om de link naar digitaal te maken, kun je een QR code plaatsen op je drukwerk.

————————————————
LEES OOK: Klanten-en-werknemers-werven-vertel-jouw-verhaal-goed
EN Ondernemersdroom-waarmaken-start-in-januari
————————————————

Wat zet je op een flyer?

Op een flyer kun je een korte commerciële boodschap zetten. En daarbij alle relevante contactgegevens. Zorg dat je kort en helder communiceert op een flyer. En bedenk een zogenaamde ‘call-to-action’. Daarmee zet je de lezer aan tot actie. Dat kan door middel van een leuke winactie, kortingscode of een link naar waardevolle informatie of inspiratie. Wek interesse en geef alle informatie die nodig is om klanten enthousiast te krijgen en duidelijk te maken hoe ze jou of jouw bedrijf kunnen bereiken. En hoe ze mee kunnen doen met de actie die jij bedacht hebt.

Gemakkelijk verspreiden van een boodschap

Flyers zijn klein en licht en dus gemakkelijk te verspreiden. Je geeft ze weg op een beurs, op straat of in je winkel. Maar er zijn nog meer manieren om met een flyer onder de aandacht van potentiële klanten te komen. Het is een veelzijdig marketing instrument. Flyers drukken kan voordelig online. En als je deze goed inzet, kan het je veel opleveren met een lage investering. Je kunt jouw aanbod op de flyer aantrekkelijk maken met een prijsvraag of iets gratis of met korting weggeven. Zodat je reactie van mensen stimuleert. Verzin iets ludieks of een mooie, leuke korting waardoor mensen in actie komen en daadwerkelijk naar je winkel of website komen.

Waar en hoe kun je flyers inzetten?

Behalve uitdelen op straat of tijdens een beurs, kun je flyers op meer manieren verspreiden. Je kunt bijvoorbeeld enkelzijdig bedrukte flyers ook neerleggen of ophangen op plekken waar jouw potentiële klanten langslopen. Denk aan informatieborden of -zuilen, in de supermarkt of in een kroeg of winkel. Omdat flyers lichter en kleiner zijn dan posters, kun je ze eenvoudig met een punaise of plakbandje bevestigen. Vraag of je ze in de bibliotheek neer mag leggen of bij de Kamer van Koophandel. Afhankelijk wat je doelgroep is.

Er zijn ook veel kranten en bladen, die flyers mee bezorgen. Kies de doelgroep en de locatie goed uit, want dan hoef je niet met hagel te schieten. Maar als je doelgroep breed is, kan een huis-aan-huis actie zeer effectief zijn. Bijvoorbeeld bij jou in de buurt, waar je jouw eigen salon, winkel of restaurant opent.

Een reactie

  1. Mensen onderschatten nog steeds hoe belangrijk flyers zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.