Investeren in Ethereum? Hoe, wat en waarom?

Investeren in Ethereum

Ethereum is een bekende cryptovaluta. Hoogstwaarschijnlijk heb jij het nieuws omtrent de cryptocurrency wel meegekregen. Vorig jaar stegen de waarden van de digitale valuta enorm. Tegenwoordig zien we dat de munt erg volatiel is. Niet alleen de Bitcoin is een interessante digitale coin om in te investeren, maar ook de ether van Ethereum is een interessante. Wat is de Ethereum precies en waarom moet je nou juist hierin investeren? Ontdek meer over Ethereum kopen.

Investeren in Ethereum, wat is het?

De Ethereum wordt gezien als een nieuwe goudmijn die ontdekt is. Voor velen van ons is de Ethereum en eigenlijk alle crypto’s een nieuwe markt. Steeds meer mensen investeren in deze opvallende nieuwe goudmijn. Net als de welbekende Bitcoin is de Ethereum actief op de blockchaintechnologie. Zonder tussenkomst van een bank wordt er een transactie uitgevoerd. Door middel van de Ethereum kunnen mensen anonieme financiële transacties uitvoeren. De Bitcoin is een virtuele munt, bij de Ethereum noemen we de munt de ether. Hoe meer mensen investeren in deze munt, hoe hoger de koers gaat liggen. Dit is volledig afhankelijk van het vraag en aanbod.


LEES OOK: Investeren in bitcoins winnen risico en starten
EN 4 Tips voor wie van plan is om bitcoins te minen


De voordelen van investeren in Ethereum

Het investeren in de cryptomunt ether brengt een aantal voordelen met zich mee. De koers is erg volatiel; dit houdt in dat de waarde van de munt ieder moment kan veranderen. Bij een goede koers investeert iedereen massaal en door massale vraag gaat de koers weer stijgen. Er is ook een aantal voordelen dat vast staat. Zo kan je als eerst snelle transacties uitvoeren over de gehele wereld. Je kunt razendsnel een digitale transactie laten plaatsvinden. De transacties vinden met volledige anonimiteit plaats. Dit komt omdat de privacy hoog in het vaandel staat bij de Ethereum. Daarnaast is de Ethereum net als de Bitcoin gedecentraliseerd; dit betekent dat er geen banken of andere tussenpartijen betrokken zijn bij verschillende transacties.

Hoe vindt het plaats?

Een aantal anonieme partijen bepaalt gezamenlijk de voorwaarden. Deze voorwaarden worden opgesteld in een contract en dit wordt gecodeerd in de blockchain. De gebeurtenissen vinden plaats en het contract wordt vervolgens voltooid. De voorwaarden tussen de overeengekomen partijen worden uitgevoerd met bijzijn van eventuele partijen. Het proces is vervolgens afgerond en kan herhaald worden.

fotocredits: Foto door Bram van Oosterhout via Pexels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.