Op kantoor met 30 graden, hoe overleef je de warme zomer?

op kantoor

Hoe warmer het is, hoe meer we opzien tegen de autorit naar het werk. De lange uren op kantoor. Hoe overleef je dagen van acht uur met 30 graden op kantoor? Oké, veel kantoren hebben airco en je auto houd je ook koel. Maar kun jij het mooie weer aanzien, zonder de neiging te hebben zoveel mogelijk buiten te zijn? En wat als de temperatuur op kantoor ook te hoog wordt? Heb je al eens aan een tropenrooster gedacht? En wat draag je als het zo warm is?

Tropenrooster afspreken met je baas

Werk je op kantoor en ben je gewend van 9 tot 5 daar aanwezig te zijn? Of werk je van 9 tot 3? Met het warme weer is het wel een goed idee om een tropenrooster aan te vragen. Als je om zes uur in de ochtend al begint, kun je om twee uur ‘s middags de deur achter je dicht trekken. Maak je kortere dagen? Dan ben je al eerder vrij. Je kunt dan lekker gaan zwemmen, iets leuks met je kinderen doen, of luieren in je tuin.

Luchtige kleding dragen

Wordt het erg warm op kantoor? Zorg dan dat je luchtig gekleed naar je werk vertrekt. Mannen kunnen korte mouwen dragen. Vrouwen een jurk van een dunne, ademende stof. Luchtige kleding hoeft niet altijd veel bloot te laten zien. De stoffen die je draagt zijn belangrijker. Natuurlijke materialen zoals katoen, linnen of zijde. Deze absorberen transpiratie. En dunne materialen drogen snel. En dames, als je open schoenen draagt, geef dan je teennagels een vrolijk kleurtje. Dat staat verzorgd en minder ‘bloot’.


LEES OOK: Voordelige kantoorartikelen die handig zijn als je vanuit huis werkt
EN Zitten en staan tijdens het werk: blijf in beweging


Ontspanning en verkoeling in de tuin

Is er een tuin bij het kantoor waar je werkt? Zorg dan voor schaduwplekken waar ook de wind kan waaien. Koop extra tuinstoelen bij tuinmeubelshop.nl en zorg dat iedereen een fijne plek heeft om te zitten in de pauzes. Ga je maar een halve dag naar kantoor? Werk dan in een keer door en blijf binnen waar het koeler is. Je wordt toch makkelijk sloom van de warmte, dus als het niet nodig is, ga dan niet naar buiten.

Neem vrije dagen op

Heb je nog vrije dagen? Neem dan met het warme weer een paar dagen op. Zeker als je van de zon houdt. Dan kun je lekker naar buiten en genieten van het mooie weer. Eventueel kun je ook alleen de middagen vrij nemen. En anders is dat tropenrooster het beste idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.