Mobiliteit, hoe ga jij naar je werk?

Mobiliteit en de keuzes waar je voor staat

mobiliteitMobiliteit, hoe heb jij dat geregeld? Hoe ga jij naar je werk? Kun je met de fiets of kies je voor de trein of de auto. Het hangt van je situatie af, de afstand van je huis naar je werk en natuurlijk van je budget. Maar ook van de regelingen die jouw werkgever je biedt. Krijg jij een auto van de zaak? Of een vergoeding voor milieuvriendelijk reizen, zoals fietsen. Hoe zit het bijvoorbeeld met het fietsenplan? Rijd jij een eigen auto of kies je voor leasen?

Fiets van de zaak kan nog steeds

Er zijn mooie mogelijkheden om zeer voordelig op de fiets naar je werk te gaan. Zeven van de tien werkgevers benut stimuleringsmogelijkheden niet. Meestal omdat ze niet goed op de hoogte zijn. De oude ‘Nationale Fietsplan’-regeling is wel afgeschaft, maar voor werkgevers zijn er nog vele mogelijkheden om een ‘fiets van de zaak’ te bieden. Via de site HetNieuweFietsplan.nl vind je meer informatie, die je ook met je werkgever kunt delen. Vertel je werkgever dat fietsen een positieve invloed heeft op werknemers: ze worden productiever, minder vaak ziek en gelukkiger. Bijna 50% van de werknemers in Nederland geeft aan met een fiets zeker op tijd op het werk te zijn. Geen files, geen parkeerproblemen. Dit kan de resultaten van een bedrijf alleen maar verbeteren. En natuurlijk is het goed voor het milieu.

Auto kopen of private lease

Werk je veel thuis of op kantoor? En maak je weinig kilometers? Dan is leasen niets voor jou. Maar als je veel op de weg zit als ondernemer of voor je baas, zoek dan goed uit welke vorm van autorijden het meest voordelig is voor jou. Rijd je een eigen auto of krijg je een auto van de zaak? Als je een eigen auto moet rijden, kies je dan voor kopen of de private lease die nu veel automerken aanbieden. Op de site van consumentenbond lees je alle ins en outs als je moet kiezen tussen de aanschaf van een eigen auto of het privé leasen van een auto. Heb je al een auto, maar gaat je auto kapot? Kapotte auto verkopen kan ook heel gemakkelijk. Dat scheelt je tijd en moeite, want zij komen je auto ophalen voor de deur. Kijk op kapotteauto-verkopen.nl. Je kunt dan snel je aandacht richten op het uitzoeken van een nieuwe auto. Of ga je voortaan toch op de fiets?

OV reizen iets voor jou?

Natuurlijk kun je ook met het openbaar vervoer naar je werk. Dat geeft misschien wel de meeste onzekerheid over je aankomst tijd. Maar als flexibel werken geen probleem is voor je baas of je klanten, dan is OV met de mogelijkheid van de nieuwe OV-fiets een goede optie als je in een stad met parkeerproblemen werkt. Mobiliteit is vaak complex. Kies was het beste bij jouw situatie past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.