Toekomst: flexibel werken vanuit je auto?

Wat nu als je auto ‘zelf’ kan rijden? Dan zou je als bestuurder niet langer op de weg hoeven letten. Dan kun je de tijd die je nu als reistijd kwijt bent besteden aan je werk. Dat zou een behoorlijke efficiëntieslag betekenen voor de werkdag van veel mensen. Naast de (flex)plek op kantoor of het thuiskantoor wordt de auto dé nieuwe werkplek van de toekomst.Is dat waar? Is dé toekomst: flexibel werken vanuit je auto?

De zelfrijdende auto

In de zelfrijdende auto kunnen mensen onderweg werken. De auto geeft professionals meer flexibiliteit bij het indelen van hun werktijd. Door de inrichting van de auto zou er zelfs vergaderd kunnen worden met vier personen inclusief alle nodige communicatiefuncties. Een volwaardig kantoor dus. Als mensen flexibel kunnen werken, waar en wanneer zij willen, hoeven ze hun werk niet mee naar huis te nemen. Doordat je daarmee efficiënter omgaat met je tijd, houd je meer ruimte over voor je gezin.

Toekomstmuziek

Natuurlijk is onze infrastructuur nog niet klaar voor een dergelijke auto. Maar Regus –aanbieder van flexibele werkplekken heeft al wel een prototype klaar staan. Zij ontwikkelden deze samen met Rinspeed en doopten het prototype ‘XchangE’.

Mobiel vergaderen en werken

In het vernieuwende ontwerp van de XchangE kunnen de twee voorstoelen worden omgedraaid, waardoor een mobiele vergader- en werkplek voor vier personen ontstaat. Met geavanceerde technologie en informatiesystemen in de auto kunnen de passagiers verbinding maken met kantoor, online werken of een presentatie geven via hun laptop. Met deze auto maak je van de tijd in de file productieve werktijd.

Ouderwets met de auto

Tot het zover is kunnen we ook efficiënter werken door deels thuis te werken, en waar mogelijk met de trein te reizen. En reis je met de auto naar je werk? Werk dan het eerste en het laatste uur thuis, zodat je niet in de file hoeft te staan. Rijd je in je eigen auto? Zorg dan dat je je auto goed onderhoudt. Vooral in de winter wil je niet langs de weg stil komen te staan. Dat kost bovendien veel tijd!

Wat denk jij van die zelfrijdende auto? Zou jij daar gebruik van willen maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.